USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Путін відмовився вітати українців з перемогою в Сочі

11 Березня 2014 18:47
Один із найцікавіших моментів першого змагального дня Паралімпіади в Сочі трапився після чоловічої гонки на 7,5 кілометра у біатлоні серед спортсменів із вадами зору. Цей епізод не зафіксувала жодна телекамера. За кілька хвилин до закінчення гонки на гірську трасу піднявся президент Росії Володимир Путін, щоб особисто привітати і потиснути руку російському спортсмену Миколі Полуніну, якому прогнозували «золото» в гонці. Але наш Віталій Лук’яненко випередив росіянина на 11 секунд. Тож плани Путіна раптово змінилися. Російський президент не захотів вітати українця Віталія Лук’яненка і поспішно залишив місце змагань, інформує «Волинь-нова».

У другий день Паралімпіади в Сочі трапився безпрецедентний випадок. Представницю України Людмилу Павленко, яка завоювала «золото» у змаганнях з лижних гонок на дистанції 12 кілометрів, хотіли позбавити перемоги. На найдовшій і складній дистанції харків'янка в компанії трьох знаменитих лижниць зі США, Росії та Німеччини лідирувала від самого початку і до кінця. І завершила переможно гонку.

Але найважливіше сталося в наступні 15 хвилин після фінішу. Суддівська бригада оголосила, що перемога нашої спортсменки може бути знята, а Людмила — дискваліфікована. Виявилося, що один із ремінців, яким було закріплено нашу неходячу спортсменку до лижного боба, розстебнувся. Судді вважали, що це порушення техніки проходження дистанції. Фактично це була спроба забрати в України перемогу на Паралімпіаді. Але після засідання журі та перегляду відео на дистанції перемога Людмили Павленко була підтверджена.

Порадувала волинян наша землячка–ковельчанка Юлія Батенкова–Бауман. Вона виборола «бронзу» у біатлоні на дистанції 6 кілометрів стоячи серед спортсменів з ураженням опорно–рухового апарату. У цьому ж виді програми серед спортсменок із порушенням зору українка Оксана Шишкова теж піднялась на «бронзовий» п'єдестал пошани. Ще одну медаль за 3–є місце вручили нашій прославленій біатлоністці Олені Юрковській, яка виступала у категорії сидячих спортсменок. Перше «срібло» для України серед сидячих біатлоністів виборов Максим Яровий.

Для волинян була подвійна радість, коли «срібло» дісталося Юлії Батенковій–Бауман у лижній гонці на 15 кілометрів. Це її друга нагорода на Паралімпіаді! До речі, золота медаль була такою близькою для Юлі. Лише на фініші ковельчанка поступилася 3,9 секунди шведці Хелен Ріке.

Лідери медального заліку на вечір понеділка:

М Країна З С Б Всього

1. Росія 7 10 7 24

2. Німеччина 3 0 0 3

3. Україна 2 2 3 7

4. Австрія 2 2 0 4

5. Японія 2 1 2 5

6. Франція 2 1 1 4 n
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 11 Березня 2014 20:22
Ну й що не привітав то й не привітав-невелика біда і невелика подія як для нас простих людей-зараз інші питання.
нннн Показати IP 11 Березня 2014 20:45
Путин пиднраст!!!!
маха Показати IP 11 Березня 2014 21:08
пупкін син зрадника ! "Владимир Спиридонович Путин, отец нынешнего президента России Владимира Владимировича Путина, был офицером внутренних войск НКВД до 1941 года. В начале войны под Витебском сдался в плен немцам, а при создании генералом Андреем Власовым коллаборационистской армии, добровольно вступил в неё. В составе власовских формирований вместе с немцами принимал участие в карательных акциях против польского населения. В 1945 году В.С. Путин попал в плен к англичанам. Документы, свидетельствующие об этом, находятся в секретных английских архивах в Лондоне, где их и обнаружил Виктор Суворов ".
якби ж то до маха Показати IP 12 Березня 2014 00:03
невже ви думаєте, що якби це була б правда то Путіна взяли в КДБ та ще й відправили працювати в розвідку за кордон?
знаючий Показати IP 11 Березня 2014 21:27
на дурнів не звертайте увагу хай вкуситься за одне місце
Джулія Показати IP 11 Березня 2014 22:28
Шкода, що традиційна Олімпіада виявилась для України далеко не такою щедрою на медалі...
танкіст Показати IP 12 Березня 2014 07:28
А кому нах потрібне привітання від ботоксного фашиста-недомірка?
Ковель Показати IP 12 Березня 2014 08:55
Який тормоз пише новини? Ти хоча б на сайт паралімпіади зайшов і глянув медальний рейтинг. А так подав новину якій вже як два дні
Анонім Показати IP 12 Березня 2014 09:05
Хай кондом Путін цілує нас в дупу!
Коментатор Показати IP 12 Березня 2014 10:31
Путін - жуй!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus