USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Роналду без секретів: про фірмовий ритуал і стиль життя

14 Грудня 2017 18:36
Кріштіану Роналду зовсім не вміє зберігати секрети. Рівно рік тому за кілька днів до вручення чергового «Золотого м’яча» він підфарбував пасмо волосся в золотистий колір. Цього року буквально напередодні церемонії прорекламував білосніжні кросівки із золотистою емблемою. Це не має нічого спільного із самовпевненістю. Роналду просто знав. І не збирався нічого приховувати – він виграє цьогорічне голосування за найкращого футболіста світу, йдеться у газеті Волинські Новини №49 (96) від 14 грудня.

Така поведінка була притаманна йому протягом усієї кар’єри. На одному з тренувань в академії «Спортинга», наприклад, він звернувся до товаришів по команді: «Коли-небудь я стану найкращим у світі». Звичайно, вони сміялися зі знахабнілого хлопчака, який, крім усього іншого, був дуже худим, але вже ігнорував усі авторитети в футболі.

У Кріштіану, безумовно, вистачає гріхів. Або, простіше кажучи, того, за що його можна не любити. Але в цьому списку ніколи не знайдете облуди. Якщо він почувається найкращим, то він вийде і скаже це на камеру, а не буде шепотітися десь за рогом, аби спровокувати вигідні для себе плітки. Те, що інші вважають самопіаром, який виходить за грані добра і зла, він називає настроєм. Фірмовий ритуал Крішті – за кілька хвилин до найважливішого матчу він зупиняється навпроти дзеркала і повторює подумки: «Мені немає рівних у світі, я – найсильніший».

Зазвичай Кріштіану говорить пресі лише про важливі речі, які впливають на його еталонну кар’єру. Коли «Реал» з якихось причин не відповідає заданому темпу, то він не буде відмовчуватися, а назве причини, які здаються йому очевидними. Роналду висуває підвищені вимоги і до себе коханого, і до партнерів. З ним у команді, мабуть, грати неймовірно важко (треба якось витримувати його рівень) і легко одночасно (в моменти поразок практично вся хвиля критики вихлюпується на нього).

Інформація про Кріштіану вже досить давно є у відкритому доступі. Усім відомо, скільки разів він присідає (300 за один похід у спортзал), як спить (якщо не брати до уваги нічний сон, то за день йому вдається прилягти ще п’ять разів по півтори години) і що їсть (риба на сніданок і жодного алкоголю). Саме через це футболіст завжди зі здивованим виглядом вислуховує питання про секрети успішності. Ну, ще й тому, що він упевнений в одному: жодного секрету немає. Треба просто працювати, працювати і працювати.

У діях Роналду романтики, напевно, мало. Це не його стихія. Він – це холодний розрахунок і постійне самовдосконалення. Ніхто й ніколи не стане новим Крішті. З тієї причини, що Роналду – це спосіб життя, підтримувати який протягом тривалого часу майже нереально. «Перейшов у «Мадрид», оскільки хотів завойовувати титули, побити всі рекорди і стати легендою клубу», – він вміє бути пафосним, але ще краще у нього виходить розставляти пріоритети. Як на полі, так і за його межами. І на нього Кріштіану, до речі, не вийде, доки не прочитає спеціальний меседж, який вибито просто на задньому боці його бутсів. Це щось на зразок останнього нагадування, останньої мотивації перед битвою. Там написано: «El sueño del niño» («Мрія дитини»).

Іван Богданович
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus