USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Сьогодні - довгожданий боксерський поєдинок Кличка

28 Листопада 2015 14:48
Сьогодні, 28 листопада, в німецькому Дюссельдорфі відбудеться довгоочікуваний бій: український чемпіон Володимир Кличко проти британського цигана Тайсона Ф'юрі.

Початок боксерського вечора - о 21:30.

"Обозреватель" зібрав п'ять найбільш цікавих фактів про суперника нашого чемпіона.

На волосині від смерті

Дивлячись на гіганта Ф'юрі, зріст якого становить 206 см, а вага коливається від 115 до 135 кг, важко уявити, що 27 років тому батьки Тайсона ледь не втратили сина під час народження. Неймовірно, але факт. Daily Mail



Майбутній претендент на бій з Кличком повинен був з'явитися на світ на початку листопада 1988 року. Однак, Тайсон почав розбурхувати оточуючих ще в животі у матері. Малюк народився на три (!) місяці раніше встановленого терміну. Вага немовляти була всього 450 грам і лікарі запевняли, що хлопчик не виживе. Але Ф'юрі проявив бійцівські якості з перших днів і виграв битву за життя.



Мати- "вбивця"

Якщо Тайсона доля вберегла, і він зміг вирватися з лап смерті, то багатьох його братів і сестер спіткала сумна доля. Про матір британського суперважкоатлета відомо дуже мало, проте одного життєвого факту достатньо, щоб скласти портрет цієї жінки.

Мама Ф'юрі була вагітна 14 (!) разів. На жаль, вижило лише четверо малюків, у яких було дуже непросте дитинство.

Зі спогадів самого Тайсона: "Коли я був дитиною, у нас не було сімейного життя. Мої мати і батько постійно кричали, кричали і били один одного. У тата було багато різних жінок і інших дітей. У нас народилася маленька сестра, але через кілька днів вона померла. Були похорони, це сильно вплинуло на нас".

Син кочівника і фаната Майка Тайсона

Батько боксера Джон Ф'юрі є ірландським "мандрівником". Він, як і його син, відносяться до етнічної групи "пейві", яка проживає в Ірландії, Великобританії і США. Цих хлопців часто називають ірландськими циганами, звідси і ростуть ноги прізвиська нашого героя.



А ім'я, як вже всі здогадалися, маляті дісталося від легендарного Майка Тайсона. Справа в тому, що в 88-му американець вже став абсолютним чемпіоном світу і був королем боксу. Ф'юрі-старший фанатів від "Залізного Майка" і назвав сина на честь одного з кращих бійців всіх часів. Worldinsport.com



Елітний учень з галюцинаціями

Розборки батьків явно вплинули на незміцнілу психіку Тайсона. У дитинстві маленький Люк страждав від галюцинацій. Хлопчика часто тривожили монстри, що нібито живуть у нього вдома. Благо, ці "парафії" завершилися, коли майбутньому боксеру було шість років.

Варто відзначити, що батько забезпечив Ф'юрі-молодшому гарне виховання, відправивши його вчитися в хорошу школу при графстві Чешир. За словами Тайсона, навчальний заклад був привілейованим. Він зізнався, що одного разу до них в гості приїхав сам принц Чарльз, а всього разом з ним навчалося 47 чоловік.

Біблія, Ісус і Гладіатор

Незважаючи на всю одіозність Ф'юрі, який всіляко піарить себе поза рингом резонансними вчинками і заявами, він дуже побожна людина. Не віриться? А це правда. Boxingnewsonline.net



На книжковій полиці в будинку Тайсона можна знайти всього одну книгу - Біблію. Нещодавно британець зізнався, що живе за біблійними канонами і не сприймає гомосексуалізм, аборти і педофілію, хоча і розуміє, що це "норми" сучасного світу.

Зі своєю дружиною Періс "Циганський король" познайомився на весіллі спільних друзів у 15 років. Через рік пара почала зустрічатися, а в 2008-му вони одружилися і живуть у щасливому шлюбі ось уже 7 років.



Через рік після весілля у молодих батьків народилася дочка, що отримала незвичайне ім'я Венесуела. Минуло менше двох років і у малятка з'явився братик. Спочатку Ф'юрі хотів назвати сина Ісусом, але дружина була категорично проти і малюка назвали Прінс.

Улюбленими кінострічками Тайсона і Періс є історичні фільми "Гладіатор" і "Троя". Також парі подобається драма "Щоденник Пам'яті" (The Notebook) і романтична комедія 52-го року "Тиха людина".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 28 Листопада 2015 23:18
Екличко вперет ми стобов птн пнх
Анонім Показати IP 28 Листопада 2015 23:21
Екличко вперет ми стобов птн пнх
лучанин Показати IP 29 Листопада 2015 01:33
наклали як молодому))
хараш Показати IP 29 Листопада 2015 12:20
тактика не пройшла....треба ризикувати йти в перед...і бити на випередження--бути швидшим......а так тєлєга ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus