USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спортсмени потребують півмільйона гривень із обласної казни

15 Грудня 2009 14:51
Обласна організація фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» просить депутатів, щоб в обласному бюджеті на 2010 рік передбачили 530 тисяч гривень для нагальних потреб спортсменів.
 
На засіданні постійної комісії Волиньради з питань спорту заступник голови ФСТ «Динамо» Василь Авраменко зазначив: тренери товариства фінансуються з державного бюджету. Все інше, приміром, комунальні послуги оплачуються за залишковим принципом. Тому спортсмени просять у депутатів виділити кошти для сплати за оренду спортивних залів і комунальних послуг та утримання ДЮСШ «Юний динамівець».
 
«Товариство «Динамо» - це громадська організація. У Луцьку в її спортзалах тренуються 380 вихованців, котрі займаються греко-римською боротьбою, дзюдо, боксом, велоспортом та легкою атлетикою». – повідав Василь Авраменко.
 
За словами «динамівців», вони платять на місяць за оренду 36 тисяч гривень. На рік набігає 432 тисячі гривень. Комунальні послуги в місяць «тягнуть» на 8 тисяч гривень, а річна «комуналка» становить 96 тисяч гривень. У підсумку «набігає» 530 тисяч гривень.
 
«Зараз ми маємо борг із заробітної платні, розміром 78 тисяч гривень. Без зарплати сидять 17 чоловік. Це критична ситуація. Якщо не буде грошей, доведеться просто припинити заняття і немає сенсу розпочинати роботу у 2010 році», - сказав Василь Авраменко.
 
У коментарі «Волинським новинам» Авраменко пояснив, що заробітна платня заборгована не тренерам, а технічним працівникам, зокрема, прибиральницям, газооператорам та вахтерам.
 
Члени постійної депутатської комісії Волиньради у підсумку вирішили підтримати прохання спортсменів і розглянути це питання на бюджетній комісії ще до Нового року. Потім винести питання на сесію. Депутат Ігор Гузь запропонував незабаром провести відкрите зібрання спортсменів-чиновників і керівників молодіжних організацій. Розом вони попросять губернатора Миколу Романюка та спікера облради Анатолія Грицюка не зменшувати видатку у бюджеті 2010 року, передбачені на спорт та молодь. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 15 Грудня 2009 17:22
Тирити менше треба! Тирити треба менше! Куди, зокрема, поділи виручку від продажу колишнього приміщення НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області???
Таня Показати IP 16 Грудня 2009 19:28
В держави ніколи грошей на спорт не вистачає. Нехай держава скаже, коли вони останній раз покращували материально-технічну базу в школі для вчителі фізкультури. Отже, на словах нам потрібна здорова нація, а на ділі НІ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus