USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Суркіси опинилися в епіцентрі скандалу

6 Квітня 2010 12:24
Проти братів Суркісів утворилася потужна коаліція.

"Зоря" - "Динамо". Гол з офсайду Ярмоленка. Невдоволення президентів українських футбольних клубів головою ФФУ Григорієм Суркісом наростає як снігова куля. У великодньому турі арбітри знову помилилися на користь "Динамо", яким керує молодший брат глави федерації, Ігор Суркіс.
Слідом за "Металістом", який тиждень тому програв чемпіонові 0:3 після несправедливого вилучення Девіча ще за рахунку 0:1, жертвою української футбольної феміди в матчі з "Динамо" стала "Зоря". На 47-й хвилині зустрічі в Луганську боковий арбітр із Запоріжжя В'ячеслав Валуєв не зафіксував очевидний офсайд у динамівця Ярмоленка, коли той відкривав рахунок у матчі (2:0).

Після цього на адресу глави ФФУ і його брата, яких минулого тижня в тиску на суддів звинуватив бос харківського клубу Олександр Ярославський, різко виступив і президент "Зорі" Євген Геллер.

"Мабуть, хід гри дуже не сподобався нинішнім керівникам "Динамо". Ручні судді Григорія Суркіса зарахували гол у ворота "Зорі" з положення поза грою", - заявив Геллер.

Нагадаємо, аналогічну заяву після попереднього туру зробив Ярославський: "Або вони повинні продати "Динамо", або залишити посаду президента ФФУ, щоб не чинити тиск у таких матчах - на арбітрів, команди, тренерів".

Які можуть бути наслідки суддівських скандалів для українського футболу? Очевидно, що проти Суркісів утворилася потужна коаліція. Те, що до неї приєднався Ярославський (раніше підтримував президента ФФУ), говорить, що позиції братів стають все більш уразливими. Поки головна вимога "коаліції" - забрати контроль над суддями у ФФУ. Якщо це трапиться, то Суркіс в значній мірі втратить вплив на вітчизняний футбол. Правда, зняти Григорія Михайловича з посади голови Федерації буде набагато складніше - його обирають обласні федерації футболу, які поки Григорію Суркісу в більшості підконтрольні. З іншого боку, як відомо, немає питань, які не розв'язуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus