USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Систематично порушує трудовий розпорядок»: в Луцькраді пояснили звільнення тренера з плавання

12 Серпня 2019 20:20
Нещодавно у ЗМІ вийшла інформація щодо звільнення з КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради» тренера-викладача Володимира Самчука. Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради вважає, що інформація подана у ЗМІ однобоко, заангажовано та неправдиво тому на своїй сторінці у Facebook оприлюднили власне бачення ситуації.

Нагадаємо, днями на сайті видання Конкурент з’явилася стаття у якій йдеться про те, що у Луцьку тренера-рекордсмена звільнили за «прогули», поки він готував спортсмена до чемпіонату світу.

«В перших числах місяця виконуючому обов’язки заступника директора з навчально-тренувальної роботи Віктору Самчуку було подано заяву від тренера-викладача Володимира Самчука щодо можливості проводити навчально-тренувальний процес з 08.07.2019 по 31.07.2019 з підготовки Ткачука Максима до чемпіонату світу серед юніорів в Будапешті та тренування Сарапіна Даніїла в спортивному комплексі «Sport Life». Адміністрація КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради» не погодила дану заяву (ні усно, ні письмово), мотивуючи це тим, що в Володимира Самчука займається не 2 спортсмени, а більше, і навчально-тренувальний процес повинен відбуватися для всіх спортсменів групи», – йдеться у дописі.

Дане зауваження Володимиром Самчуком було проігнороване. Окрім того разом із заявою повинен був бути розроблений та поданий індивідуальний графік тренувального процесу спортсменів. Працюючи не один рік на посаді тренера-викладача та добре знаючи нормативно-правові документи та необхідність їх подачі на затвердження директору (а саме: зміни розкладу занять та індивідуального графіку), Самчук Володимир проігнорував вимоги законодавства і не надав індивідуальний графік тренувального процесу спортсменів.

Згідно наказів КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради» (№ 34-од від 25.06.2019 та 35-од від 26.06.2019) навчально-тренувальні збори проводилися 25.06.2019 – 30.06.2019 та 01.07.2019 – 07.07.2019 відповідно.

Як йдеться у дописі, з 9 по 12 липня у Запоріжжі відбувався Чемпіонат України з плавання у 25-метровому басейні, на який (згідно наказу № 92-к від 05.07.2019) був відряджений Ткачук Максим та ще 9 спортсменів. Тренер-викладач Самчук Володимир їхати представником команди на чемпіонат відмовився, хоча неодноразово заявляв, що процес та участь у подібних змаганнях є важливим. Разом із тим у ті дні на роботу він не з’явився.

«Окрім Ткачука Максима та Сарапіна Даніїла у групі Самчука займаються й інші спортсмени. Не приходячи на роботу він зривав процес їхньої підготовки», – впевнені у департаменті.

З їхніх слів, подібне відношення до трудової дисципліни є характерним для Володимира Самчука, який часто спізнюється на роботу та систематично порушує внутрішній трудовий розпорядок. Разом із тим він також тренує групи у басейні спортивного комплексу «Sport Life» та ставить цю роботу пріоритетнішою за роботу в КЗ «СДЮСШОР плавання ЛМР».

«У зв’язку із відсутністю реакції на усні зауваження та черговим невиходом на роботу тренера-викладача було складено акти про відсутність на робочому місці більше 3 годин на день сумарно (ранкові та вечірні тренування згідно з розкладом занять) за кожен день прогулу: 08.07.2019 – 13.07.07.2019 (ранкове та вечірнє тренування) та 15.07.2019 (ранкове тренування). Із актами тренер-викладач був ознайомлений. Будь-які письмові пояснення Самчук надати відмовився», – повідомляють у департаменті.

Також для ознайомлення колективу із конфліктною ситуацією між працівником та адміністрацією було проведено загальні збори колективу (на зборах були присутні всі працівники, які на момент проведення зборів не перебували у щорічній відпустці). На зборах Самчук Володимир знову відмовився надати пояснення з приводу відсутності на робочому місці, а також підписувати протокол зборів.

«У зв’язку із вищевикладеною ситуацією тренер-викладач був звільнений відповідно до чинного законодавства України та правил внутрішнього трудового розпорядку КЗ «СДЮСШОР плавання ЛМР»», – йдеться у заяві.

Також у департаменті зазначають, що прикро, коли тренер, прикриваючись здобутками одного талановитого спортсмена, дозволяє собі ігнорувати правила трудового розпорядку, порушувати трудове законодавства України, ставлячи себе вище інших членів трудового колективу та колег-тренерів. «Самчук Володимир – не єдиний тренер КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради», який виховав чемпіонів. У закладі працює ще 11 тренерів-викладачів, які також підготували чемпіонів України, безліч спортсменів зі спортивними дорослими розрядами та кандидатів у майстри спорту, майстрів спорту.

Загалом на даний момент 122 спортсмени КЗ «СДЮСШОР плавання ЛМР» мають високі результати, з них лише 6 – вихованці Самчука. Кожен із тренерів професійно виконує свою роботу і не дозволяє собі порушувати законодавство та правила внутрішнього розпорядку», – переконують у департаменті.

Також у департаменті впенвнеі, що заяви щодо перешкоджання йому у відрядженні та супроводі його підопічного на змагання безпідставні.

«Варто зазначити, що міжнародні змагання фінансуються за рахунок Міністерства молоді та спорту України або Федерації плавання України. Незважаючи на відсутність коштів обласного та державного рівня, задля підтримки спортсменів за кошти міського бюджету було оплачене відрядження Самчука на змагання «LEN SWIMMING CUP», що відбувалися у Люксембурзі, а також на змагання, що відбувалися у Польщі (місто Люблін). Незважаючи на те, що на тренерській раді щоразу перед змаганнями порушувалося питання про відрядження тренерів з метою супроводу спортсменів, Самчук відмовлявся від таких пропозицій», – йдеться у дописі.

Також у дописі йдетьтся про те, що протягом навчального року на спортсмена Ткачука Максима була виділена найбільша сума коштів в порівнянні з іншими вихованцями КЗ «СДЮСШОР плавання Луцької міської ради», що підтверджує об’єктивність та справедливість підходу керівництва басейну, департаменту сім’ї, молоді та спорту та Луцької міської ради загалом до підготовки талановитих спортсменів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сарапін Віталій Показати IP 12 Серпня 2019 21:51
Ми будемо підтримувати нашого тренера до кінця! Звільнили його..... значить Наші діти не важливі для Центрального басейну та Департаменту молоді та спорту! Ми будемо доносити свою позицію та правду!!! Поновлять нашого тренера на посаді будемо раді та горді представляти Луцьк та Волинь на всіх змаганнях!!!! Далі наша позиція буде висвітлюватися на менш активно та громадянська позиція не зміниться! Дякую Ще раз наголошую щодо незадовільних умов праці та тренувань нашої групи спортсменів! Разом Ми СИЛА!!!!
Мама спортсмена Показати IP 12 Серпня 2019 22:42
А чому тоді не чекаючи звільнення , звільнились молоді та перспективні тренери Корець Ольга Олександрівна і Мороз Вікторія Василівна? У яких теж є вихованці чемпіони України( МС і КМС). Та тому що Ви пане директор протягом минулого навчального року постійно прискіпувались до них та недавали нормально працювати. А також звільнились завуч школи Дорофеєва Олена Валеріївна та методист Андрієвська Ольга Валентинівна,медична сестра школи Лариса Іванівна (незнаю прізвища). Чому така плинність кадрів у школі пане директор?
Спортсмен Показати IP 13 Серпня 2019 00:23
Це вам росповідала напевно далека людина від спорту , ЯЯЯК ? можна вивести спортсмена на ю.рекорди України які трималися більше 10 років , і при цьому писати , що тренер СИСТЕМАТИЧНО ПОРУШУЄ ТРУДОВИЙ РОЗПОРЯДОК
Сарапін Віталій Показати IP 13 Серпня 2019 05:40
Олександр Сологуб Ви разом з Веремійчиком Олексієм маніпулюєте фактами!!! Ми з батьки підняли питання за поновлення на роботі тренера Самчука В.В., Вищу групу майстерності для тренера та спортсменів, дві доріжки для тренування наших дітей та використання електроліту замість хлорування води басейну щоб спортсмени та тренери були здорові! Це Ваш обов’язок !!!! Пан Веремійчик та Сологуб чи не про ці теми я з Вами говорив дві години у Вашому кабінеті??? Це брехня??? Я у Вас питаю шановні???
Лучанин Показати IP 13 Серпня 2019 09:56
Є така чуйка ,що то Костя Петрочук мутить
Лучанин Показати IP 13 Серпня 2019 10:13
Що вони мали в тазіку з водою тренуватися? Аж тошнить читати!!!
Юрист Показати IP 16 Серпня 2019 09:24
Звільнено тренера не законно...Тому, що робота виконувалась тренування в іншому місці, що не є прогулом. Потрібні докази свідків або заява спортсм. І ще згідео положення про ДЮСШ, приймати і звільняти наказом може тільки директор. Подавайте в суд і 100 відсотків виграєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus