USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Танкіст із Волині – у двадцятці найкращих. ФОТО

14 Червня 2013 14:37
До двадцятки найкращих армійських командирів увійшов командир танкової роти з Володимира-Волинського, - повідомив підполковник Володимир Скоростецький з регіонального медіа-центру МО України.

У військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України фінішував перший етап конкурсу серед командирів підрозділів, у якому за звання кращого командира роти, або батареї змагалися понад 200 офіцерів. Заходи конкурсу тривали упродовж трьох діб: з 10 до 14 червня.

Хто потрапив у фінал
У фінал щорічного конкурсу потрапили близько 20 військовослужбовців, здебільшого – у званні «капітан». Фаворитами етапу стали командир 1-ї танкової роти танкового батальйону 51-ї окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського капітан Сергій Корсун та командир 8-ї реактивної артилерійської батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону реактивного артилерійського полку з Дрогобича капітан Вадим Павлов. Ці офіцери продемонстрували відмінний синтез теоретичних і практичних навичок.


Що оцінювали у конкурсі
Змагання організовані за окремими напрямками – для кожного роду військ та спеціальних військ. Найбільше учасників було у категорії механізованих та танкових підрозділів.

У конкурсному завданні чотири основних пункти: тактична підготовка із внесенням питань по видах забезпечення, вогнева підготовка, водіння бойових машин та фізична підготовка. До того ж, іспит із кожного предмета складався з двох частин: теоретичної і практичної. Змагаючись у знанні теорії, конкурсанти мали надати вичерпні відповіді на п’ять питань з предметів, що виносились на конкурс.

Загалом, і теоретична, і практична частина конкурсу армійських командирів спрямована на удосконалення професійної підготовки і методичної майстерності офіцерів, підвищення рівня їх польової виучки і фізичної витривалості. До того ж, практична частина усіх конкурсних завдань розкриває повний спектр організаторських і вольових рис характеру офіцерів, їхню здатність до творчої ініціативи в управлінні підлеглими.



Як потрапити на конкурс
Подібні змагання серед представників командної ланки проводяться щорічно. Їхня мета – визначити найбільш підготовлених офіцерів з числа командирів різних рівнів, починаючи від первинних офіцерських керівних посад й завершуючи командиром полку, для просування їх на вищі посади, або скерування на навчання.

До цього конкурсу представники офіцерського корпусу готуються упродовж усього навчального року. Однак, участь у конкурсних змаганнях офіцери здійснюють на добровільних засадах. Якщо офіцер бажає випробувати свої сили та можливості у змаганні з колегами – він подає рапорт на ім’я свого безпосереднього начальника. Згодом кандидатуру розглядають, і якщо офіцер позитивно характеризується по службі та не має дисциплінарних стягнень, його вносять до списку конкурсантів.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Комсомол Показати IP 14 Червня 2013 15:03
А мой дедушка в танке горел.
Василь до Комсомол Показати IP 14 Червня 2013 17:57
Гарна легерда. Але, швидше за все, неправдива. Твій "дєдушка" 100% був в заградзагоні, стріляв в спину своїм, тим які не хотіли бігти в атаку з криком "За Родіну, за Сталіна". От і внучок виріс достойним продовжувачем справи діда.
Уточнення до Василь Показати IP 14 Червня 2013 18:43
Так він з танка і стриляв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus