USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Троє волинських скороходів отримали олімпійські ліцензії в Ріо

12 Травня 2016 14:19
Усю зиму волинські скороходи тренувалися на «Авангарді», закладаючи підвалини хорошої спортивної форми. На початку березня волиняни тріумфували на чемпіонаті України в Івано-Франківську. П’ятеро наших потрапили до складу збірної України, що поїхала на командний чемпіонат світу до Рима. І ось нова вершина – трьом волинським ходунам вдалося виграти ліцензії на Літні Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро. Вони в Івана Банзерука, Надії Боровської та Валентини Мирончук.

Про це йдеться на сторінках тижневика Волинські Новини (№ 13).

Іван Банзерук до перепустки в Ріо отримав ще й срібну нагороду за друге командне місце збірної України в ходьбі на 50 кілометрів. 26-річний спортсмен давно не новачок у збірній. Торік на Кубку Європи Іван виборов четверте особисте і третє командні місця у складі збірної України, разом зі збірною країни виграв корейську Універсіаду та посів 15-те місце на чемпіонаті світу в Пекіні. І ось новий успіх, до якого спортсмен разом із тренерами й партнерами ішов через важкі тренування. Відразу по прильоту до Києва Іван поділився емоціями від срібного старту.

– Іване, сьомий особистий результат і друге загальнокомандне місце – це задовільний показник для тебе?

– Якщо зауважити, що п’ят­над­цятьох дискваліфікували під час змагань судді, а ще одинадцять не закінчили дистанцію, то зрозумієте, що бути сьомим серед найкращих ходаків почесно. Приємно, що цього разу погода не засмутила скороходів. З самого ранку було досить прохолодно, а це ідеальні умови. Можливо, під кінець змагань стало тепліше, але спеки не було.

– Читав нарікання на неякісне покриття в Римі...

– Так, траса в італійській столиці була не з легких. По-перше, дуже закручений маршрут, багато віражів. Це трохи незвично, адже зазвичай ми змагаємося на прямих трасах. Крім того, інколи траплялися ділянки асфальту, які продірявили кореневища дерев, що ростуть обабіч вулиць. Доводилося бути обережним.

– Ви йшли посеред Вічного міста, повз Колізей. Звертали увагу на антураж змагань?

– Не до того було, більше спостерігали за суперниками. Колізей пізніше роздивилися (сміється, – ВН).

– Дуже стрімко стартонули еквадорці...

– Так, їхні хлопці довго були серед лідерів, але закінчили четвертими. У мене особисто захід склався так, що це була більше боротьба з часом, із самим собою. Я вперше цього року йшов 50 кілометрів, вважаю, що 3 години 44 хвилини – непоганий результат. До речі, не відразу зрозумів, що посів сьоме місце…

– ???

– Так, бо коли зайшов на фініші на стадіон, не міг зорієнтуватися з показником – багато спортсменів відстало на коло чи більше, трохи було незрозуміло. Кричать мені: «Ти – сьомий!». Ну я вже тоді дуже зрадів, зрозумів, що їду на Олімпіаду...

– Яким мав бути критерій для поїздки в Ріо?

– Треба було бути в трійці кращих у своїй команді. Вийшло, що я другий після срібного призера Ігоря Главана. А Надя Боровська і Валя Мирончук – друга і третя, тому також летять на Олімпіаду.

– Вочевидь ти переведеш подих – і старуватиме підготовка до Бразилії?

– Так, за кілька днів прийду до тями. Згодом знову почну тренуватися. За три тижні стартуватиму в Іспанії. Це буде захід на 20 км у Ла-Коруньї на комерційних змаганнях. Уже після цього будемо розпочинати підготовку до Олімпіади.

Юрій Конкевич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Травня 2016 16:21
а хто б сумнівався - флюгери\, які і за щокіна дерли руки. скажуть за деерипупеенка з великої глуші - теж галасуватимуть: дісціпліна. навибирали
ей-ей! Показати IP 12 Травня 2016 17:55
Чоловіче, ти не на той пост бруд свій вилив. Промахнувсь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus