USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Лицарі спорту» познайомилися з Любартом

12 Листопада 2015 22:11
Вогонь доблесті та олімпійської звитяги запалили під час урочистого відкриття чемпіонату України з кросу у Луцькому замку.

Офіційне відкриття чемпіонату України з кросу відбулося 12 листопада у Луцькому замку.

Як зазначила ведуча заходу Наталка Войтович, гостею Луцька стала королева спорту – легка атлетика. Протягом двох днів – 13-14 листопада у Луцьку найсильніші бігуни країни розіграють путівку на чемпіонат Європи, який цього року відбудеться у французькому місті Ер у грудні. Відбуватимуться змагання у парку імені 900-річчя Луцька на трасі, яку спеціально приготували та випробували під час чемпіонату Волині з кросу 3 листопада. Нагороди розігруватимуть у 15 видах програми.

У Луцьку зібралися понад 400 учасників з усіх областей України. Делегати кожної з команд урочистою ходою увійшли до Луцького замку, де з вітальним словом до них звернулися історичні персонажі та почесні гості.

Замок, який у 15-му столітті приймав З’їзд європейських монархів, цього вечора зустрічав найспритніших спортсменів України. Браму для гостей відкрив князь Луцький Любарт. Він привітав у своєму князівстві гостей-лицарів спорту та побажав, щоб спортивні змагання минули у чесній боротьбі, а ворожнеча між суперниками, як він наголосив – заборонена. Атлетам зичили азарту, але не агресії, сили, але не насилля, а також перемог на славетних ристалищах. Під час церемонії запалили символічні смолоскипи з вогнем доблесті та олімпійської звитяги.
З вітальним словом до учасників чемпіонату звернувся генеральний секретар Федерації легкої атлетики України, заслужений працівник фізичної культури та спорту, майстер спорту міжнародного класу із легкої атлетики Михайло Медвідь. Він привітав атлетів з початком змагань від імені президента Федерації Ігоря Гоцула та зауважив, що лише нещодавно у Луцьку відкривали оновлений стадіон, а юні спортсмени вже встигли позмагатися на ньому два місяці тому.

Нині Волинь знову приймає змагання з легкої атлетики – чотири сотні спортсменів протягом двох днів виборюватимуть чемпіонські звання, аби долучитися до збірної команди України, яка через місяць відстоюватиме наш прапор у рамках чемпіонату Європи. Він подякував організаторам свята спорту – Федерації легкої атлетики та Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».
Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон Європи та світу з легкої атлетики Іван Гешко зауважив, що в нелегкий час волинський край став прикладом того, що як би не було складно, можна створювати спортивні об’єкти. Він відзначив, що це відбувається завдяки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», який сприяє тому, щоб спортивні об’єкти на Волині з’являлися як гриби після дощу. Спортсмен наголосив, що здоровий спосіб життя та професійний спорт – запорука здоров’я нації. Він побажав спортсменам, щоб серед них у майбутньому були рекордсмени, які перевершили б навіть дев’ятиразового чемпіона Європи Сергія Лебедя.
Президент Федерації легкої атлетики Волинської області, заслужений тренер України, майстер спорту з легкої атлетики Володимир Рудюк зауважив, що нині збувається мрія багатьох волинських легкоатлетів, адже саме з цих древніх мурів замку волинська легка атлетика робить перші серйозні кроки. Він побажав, щоб свято надихнуло атлетів на серйозні результати. Він зазначив, що в час, коли українські бійці боронять східні рубежі держави, спортсмени відстоюють право бути гідними представляти Україну на міжнародних змаганнях.
Він розповів, що ще рік тому, коли Луцьк отримав право приймати ці змагання, у місті ще не було відповідного стадіону та трас, але вже тоді було відомо, що перше знайомство легкої атлетики з Луцьком повинно розпочатися у замку. Володимир Рудюк зазначив, що такі змагання створюють імідж міста, адже дають можливість відвідати Луцьк сотням гостей.

Він запевнив, що з такими партнерами, як Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та голова його правління Олександр Товстенюк можна сміливо йти у наступний рік та втілювати нові проекти. Наступного року найголовнішими змаганнями, що відбудуться у Луцьку, буде відбір на рівні збірних команд до Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

Учасників змагань запросили розважитися та відпочити в гостях у Любарта, де для них готували різноманітні смаколики, а зі сцени атлетів розважали гурт «Luchesk Band» та Інна Кириченко, Наталка Карпа та Арсен Мірзоян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus