USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку презентували велотаксі

12 Серпня 2015 11:51
Лучанин Микола Воляник змайстрував перше в місті таксі з педалями. Тепер чоловік планує влаштовувати для жителів та гостей Луцька велоекскурсії. Про це повідомляє
Таблоїд Волині.

«Пʾятий рік займаюся велоспортом, і тільки два роки тому подумав: чому б не тільки самому кататися, а й людей возити? В інтернеті знайшов багато прикладів велотаксі. Виявилося, така річ існує давним-давно. Але захотілося зробити щось справді класне – сучасне, досконале і технологічне. Краще, ніж є сьогодні в Європі й Америці», – пригадує Микола.

Велорикша поки що не доведена до стану досконалості. Не встановлений системний блок з пультом, який управлятиме габаритними ліхтарями, «стопами», сигналами поворотів, фарами – усе як в справжньому авто. Конструктор хоче обладнати свій транспорт ще й електродвигуном, відеокамерами замість дзеркал заднього виду і навіть GPS-навігатором.

Втім і сама велокарета – без електроніки і двигуна – річ недешева. «Три тисячі доларів це коштує. Доставимо двигун – додасться ше 1,5 тисячі», – каже Микола Воляник.

Усе в ній продумано до деталей – запевняє. Навіть тентова тканина, якою обшитий корпус.

«Зараз у нас тканина зі скловолокна, але в подальшому хочемо корпус обшивати матеріалом з карбоноволокна. Він міцніший і легший. Зараз робимо верстат, який мотає карбоноволокно», - розповідає розробник.

Микола працює над велорикшею разом з татом. Той – майстер по металу, тож справу знає. Зробили уже три апарати – усе за власні кошти. Справа за технологічним вдосконаленням. А далі – реклама, розкрутка бренду і вихід на ринки інших міст і країн.

Презентувати вдосконалений транспортний засіб і свою торгову марку «Jump-in» («Заскакуй!») Микола Воляник планує у березні. Але вже зараз знімає про своє велотаксі фільм. І має намір уже з найближчих вихідних катати людей територією історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» і Центральним парком культури і відпочинку імені Лесі Українки. Для того запрошують на роботу охочих попрацювати водіями велорикш.

«Повністю об’їхати весь парк великим колом буде коштувати 40 гривень. На перспективу, коли запрацюємо як повноцінне таксі, по місту будемо брати 15 гривень за посадку, 5 гривень за кілометр дороги. Пасажирів може бути максимум двоє. Боятися не треба: 240 кілограмів моя велорикша витримує без проблем», – розповідає Микола Воляник.

Насправді ціна поки що не надто принципова, каже власник велотаксі. Головне – дати людям можливість звикнути до нового сервісу. І оцінити його переваги: комфорт, нестандартність, екологічність і незалежність від автомобільних заторів.


Довідково: Рикша – тип транспорту, що має вигляд візка з місцями для одного або двох пасажирів. Початково цей транспорт тягнула людина, яку й називали «рикша». Слово походить з японської мови, якою пишеться трьома ієрогліфами «людина», «сила» і «візок». Цей вид транспорту був особливо поширений у Східній і частково Південній Азії. Зараз рикші переважно збереглися у туристичних місцях для привернення туристів, хоча їх варіанти – велорикші і авто рикші – значно поширеніші (з Вікіпедії).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Крук Показати IP 12 Серпня 2015 12:12
Супер!
david Показати IP 12 Серпня 2015 12:47
вилка дуже слабенька для такого апарату, в старому місті багато бруківки, а отже від вібрації можна відбити руки. ну і краще б раму обладнав амортизатором (двопідвіс) бо цілий день проїздивши на наших дорогах можна мякі частини тіла повідбивати))
анонім Показати IP 12 Серпня 2015 13:17
незаконна підприємницька діяльність-немає ліцензії на надання послуг з перевезень
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2015 16:42
3 штуки баксів за оцей самопал? )) чи товариш фапає на шімано та інші брендові цяцьки)))) ?!
ху Показати IP 15 Серпня 2015 22:57
Украина- це Азия!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus