USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стартував турнір пам’яті незламного айдарівця Олега Твердохліба

2 Грудня 2018 13:35
Військові та ветерани АТО змагаються в армреслінгу, пауерліфтингу та гирьового спорту під час турніру «Сталева воля» пам'яті Олега Твердохліба (бійця батальйону «Айдар», попереднього Голови громадської спілки «Спілка воїнів АТО Волині»).

Одноденний спортивний турнір відбувається 2 грудня у спортивно-розважальному комплексі «AdrenalinCity». Організаторами змагань стали ГС «Громадська спілка Воїнів АТО Волині», Волинський регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ», Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», спортивно-розважальний комплекс «AdrenalinCity».

Розпочали захід з хвилини мовчання за загиблими бійцями-захисниками України.

У змаганнях зголосилися взяти участь 45 спортсменів. Головною метою турніру є залучення ветеранів АТО та ООС до здорового способу життя, занять спортом, зібрання військового братства, налагодження комунікації, спілкування в спортивному середовищі. Цей турнір покликаний мотивувати учасників брати участь у міжнародних спортивних ветеранських змаганнях «Invictus Games 2019».

Голова оргкомітету змагань, представник «Спілки воїнів АТО Волині» Павло Ковальський зазначив, що такий захід проводять вперше і раді, що змагання знайшли відгук серед ветеранів та діючих військовослужбовців, які хочуть займатися спортом. Він побажав учасникам найкращих результатів.


Голова ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович зауважив, що Олег Твердохліб, пам’яті якого присвячують змагання, був незламною та вольовою людиною. Він мав дев’ять поранень та три контузії, але все одно, підлікувавшись, повертався на фронт до своїх побратимів, щоб боронити Україну. Коли він боровся з невиліковною недугою, то переніс операцію, коли під час видалення пухлини йому видалили частину м’язів. Попри це, коли він побачив у лікарні двох людей, які намагалися красти залізо, то зумів їх знешкодити однією рукою. Олег Твердохліб, як наголосив Олександр Серватович, ніколи не був пасивним та небайдужим. Потому голова «Спілки воїнів АТО Волині» побажав учасникам змагань здоров’я, наснаги та миру.


Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин висловив сподівання, що турнір проводитимуть щороку. З його слів, на Волині розвивають спортивну реабілітацію бійців АТО, а волиняни вже мають значні досягнення, серед яких «Кубок нескорених», золота медаль Майї Москвич цьогоріч на «Іграх нескорених» в Австралії. Отже, це один із пріоритетів розвитку спорту.


Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук зауважив, що пам'ять про героїв живе у наших серцях. Такі заходи нагадують, що ми пам’ятаємо про те, що вони віддали найцінніше, аби лучани могли збиратися у спортзалах. Він висловив впевненість, що турнір стане традиційним і бійці зустрічатимуться щороку, а учасників та досягнень буде все більше. Посадовець побажав спортсменам здоров’я, нових досягнень та перемоги України над агресором.


Заступник начальника ГУ Нацполіції у Волинській області Сергій Козак зазначив, що це турнір пам’яті гідної людини і він пишається тим, що мав честь бути знайомим з Олегом Твердохлібом. Він подякував усім справжнім воїнам, що вони не ховалися, а зі зброєю в руках виконали свій чоловічий обов’язок.


Депутат Луцької міськради Юрій Безпятко, своєю чергою, побажав усім бути переможцями. Він нагадав про те, що Олег Твердохліб був твердою та незламною людиною. Депутат наголосив, що перемога буде за нами і в Україні настане мир.


Дружина Олега Твердохліба, який помер від важкої недуги, Наталія Твердохліб подякувала усім, хто долучився до організації заходу. Вона розповіла, що її чоловік був одним із найсильніших людей, яких вона знала. Наталія Твердохліб побажала присутнім бути сильними і в спорті, і в житті, любити життя і цінувати його, як цінував життя Олег Твердохліб. "Він до останніх хвилин вірив, надіявся, любив та цінував життя" - наголосила вона.


Також учасників турніру вітали директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад, керівник ГО «Меценати для солдата» Руслан Теліпський, керівник сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Андрій Омельчук, учасник бойових дій, поранений ветеран 51 ОМБр, бронзовий призер «Ігор нескорених» у Канаді Сергій Торчинський, поранений учасник бойових дій, призер «Ігор нескорених» в Австралії Богдан Оксентюк та ветеран 51 ОМБр, учасник бойових дій, який брав участь у марафоні морської піхоти США у Вашингтоні у складі української команди бойових дій Богдан Ушарук.

Подяки від «Спілки воїнів АТО Волині» за підтримку в організації змагань вручили Ігорю Дмитришину та Юрію Безпятку.


У рамках турніру відбуваються змагання з армреслінгу, пауерліфтингу, гирьового спорту серед діючих військовослужбовців, ветеранів АТО/ООС а також серед ветеранів з інвалідністю.

Змагання у рамках турніру відбуваються у таких дисциплінах: жим штанги лежачи (надається три спроби); гирьовий спорт – поштовх гирі однією рукою 24 кг на максимальну кількість підняття протягом трьох хвилин; армреслінг – боротьба на руках на спеціальному обладнанні на визначення переможця у вагових категоріях.

На цих змаганнях учасники змагаються у наступних вагових категоріях: до 72 кг, 72-85, 85-97, 97+.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
уточнення Показати IP 2 Грудня 2018 17:03
Мав не дев'ять поранень, а сорок дев'ять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus