USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Луцьку відкрили новий змагальний рік з дзюдо

5 Лютого 2016 15:32
У Луцьку відбулися перші офіційні змагання з дзюдо в Україні у 2016 році. До столиці Волині на традиційний турнір пам’яті волинських майстрів дзюдо прибув 321 спортсмен. Окрім українських дзюдоїстів на турнірі змагалися й гості з Румунії, Білорусі та Молдови.

«Ці змагання слугували для нас хорошою підготовкою. Ми мали нагоду поборотися з сильними українськими та іноземними спортсменами. Ми ж приїхали, як ніколи, великою делегацією – 28 учасників. Ми часто їздимо на змагання в Україну, а українці приїздять до нас. Це наші друзі», - розповів головний тренер збірної Молдови Юліан Пятковський.

Після змагань були два дні тренувальних зборів. Їхнім високим рівнем проведення були задоволені усі.

«Наш турнір з кожним роком прогресує. За рівнем спортсменів його можна навіть прирівняти до чемпіонату України. Приємно, що до нас приїхали сильні іноземні делегації. Новий сезон ми відкрили дуже хорошим командним результатом. Надіємося, 2016-й буде для нас не менш вдалим, ніж 2015-й рік», - сказав директор Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич.

На домашньому турнірі вдало виступила збірна Волині. Місцеві спортсмени завоювали сім золотих нагород. Першими у своїх вагових категоріях стали Вадим Чернов, Вікторія Юрченко, Христина Янчук, Назар Зубчик, Гарік Михальчук, Софія Сочинюк, Віталіна Заянчковська. Найбільший внесок у медальний залік області зробили вихованці спеціалізованого класу дзюдо.

«Кожним турніром, кожною нагородою ми доводимо, що ідея створити спеціалізований клас дзюдо була правильною. Організувавши дітям навчання, проживання та тренування в одному місці, ми допомагаємо їхньому таланту розкритися. В інших великих містах є цілі спеціалізовані спортивні інтернати. Для Волині наш спеціальний клас є першою ластівкою, щоб змінити систему виховання талановитої спортивної молоді», - пояснив тренер Микола Марчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬК ЗІБРАВ ПІВТИСЯЧІ НАЙСИЛЬНІШИХ ДЗЮДОЇСТІВ КРАЇНИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus