USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку визначилися найкращі команди з міні-футболу серед школярів

11 Листопада 2016 18:10
Змагання з міні-футболу серед школярів «Адреналін ліга» у Луцьку відбулися вже увосьме. Звання найкращих виборювали учні трьох вікових категорій: 6-7 класів, 8-9 класів та 10-11 класів. Зауважимо, що захід відбувався окремо серед дівчат та хлопців.

Учасниками змагань були понад 500 школярів практично з усіх луцьких та приміських сільських шкіл. Традиційно організатором турніру виступила Асоціація міні-футболу Волині. Захід відбувався за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Призери та переможці змагань отримали призи та нагородну атрибутику від організаторів, спонсорів змагань та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
«Засновник Фонду «Тільки разом» з шаною та повагою ставиться до спортсменів та людей, які пропагують здоровий спосіб життя та прищеплюють любов до спорту та фізичної культури. Саме такі заходи дають можливість школярам реалізувати свій потенціал. Впевнений, що багато з вас мріють через декілька років поповнити ряди основної команди Волині. Не сумніваюся, що завдяки великим старанням, неймовірній праці і дисципліні, вам це вдасться», – підсумував присутнім під час нагородження менеджер Фонду Олексій Сорокун.

Враженнями від змагань поділилися учасники, тренери та організатори. Сергій Голоскоков, керівник Асоціації міні-футболу Волині: «У проведенні змагань допомагають наші партнери, завдяки яким маємо можливість організувати для дітей це щорічне свято футзалу. Цього разу нам дуже допоміг Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», із яким ми досить плідно співпрацюємо. Саме Фонд посприяв нам у придбанні нагородної атрибутики для всіх призерів та переможців. Міні-футбол в області не отримує фінансування ні від федерації, ні з Києва. Цей вид спорту існує сам по собі і розвивається лише завдяки небайдужим людям. Для дітей ці змагання – крок до дорослого футзалу. Останніми роками така тенденція, що з футзалу у великий футбол приходить багато зірок. До прикладу, бразилець Неймар, який зараз грає за Барселону, починав з футзалу».
Зі слів Сергія Голоскокова, футзал – найдоступніший вид спорту, адже у кожній школі є спортзал. Відповідно, не потрібно залежати від погодних умов. Діти розвиваються, ведуть здоровий спосіб життя. Багато фіналістів минулих років грають уже в чемпіонаті області серед дорослих. А серед дівчат є такі, які грають за національну збірну України і у великому футболі, і в командах з футзалу.

Анастасія Грицак, десятикласниця НВК-ліцей №22, капітан команди дівчат: «Беру участь у змаганнях вже п’ятий рік, а загалом граю у футбол 6 років. Жіночий футбольний клуб «Легіон» існує з 2001 року. Стараємося залучати дівчат до спорту, але відразу кажемо: це дуже важко фізично, треба постійно тренуватися. Але у спортсменок нема шкідливих звичок, вони витривалі і майже не хворіють».
Олександр Мамотюк, вчитель фізкультури НВК-ліцей №22: «У нашій школі дуже популярний футбол. Цю гру люблять всі дітки – від молодших школярів до найстарших. Діти проявляють ініціативу і нас до цього стимулюють. Проводимо внутрішкільні змагання, запрошуємо тренерів із «Волині», «Адреналіну». Краще хай діти рухаються, займаються спортом. Наші старшокласники вже грають у дублі «Волині».

Згідно з підсумками чемпіонату, серед дівчат 6-7 класів перемогу здобули юні футзалістки Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького. Серед 8-9 класів переможцем стала команда Луцької ЗОШ I-III cтупенів №15. Серед 10-11 класів перемогли старшокласниці Луцького НВК № 26. Серед хлопців 6-7 класів перемогу здобула команда ЗОШ І-ІІІ ступенів №23, 8-9 класів – ЗОШ I-III ступенів № 17, 10-11 класів – НВК-ліцею № 22.

Такі масові заходи вкотре доводять: молоде підростаюче покоління охоче займається фізичною культурою та спортом, зокрема футболом. Однак для цього нам усім треба консолідувати зусилля, щоб створити юним спортсменам відповідні умови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus