USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку змагаються ті, хто переміг поважний вік

25 Серпня 2017 16:11
Фізична активність – найкращий рецепт довголіття: вперше у Луцьку відкрили Міжнародну літню Сеньйоріаду «Спорт для всіх заради здоров’я».

Відкриття змагань відбулося 25 серпня на стадіоні СНУ імені Лесі Українки.

Організовують сеньйоріаду ГО «Центр освіти «Університет третього віку» (Луцьк) та ГО «Асоціація Університетів третього віку «Клепсидра» (Київ), за підтримки Волинського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

У змаганнях беруть участь представники не лише Волині, а й Києва, Сміли, що на Черкащині, Литви, Туреччини та низки польських міст. Змагання відбуватимуться у таких дисциплінах, як біг на дистанцію 60 м, біг на дистанцію до 1000 м, штовхання ядра, арм-реслінг, згинання і розгинання рук від гімнастичної платформи, спортивне орієнтування, дартс, змагання на байдарках, велофігурка , велогонка «Крос-кантрі», шахи, стрільба з гвинтівки та настільний теніс. Мета сеньйоріади - залучити людей літнього віку до спортивних змагань як одного з чинників здорового способу життя та активної життєвої позиції


Очільниця Університету третього віку з міста Лази (Польща) Кристина Менчік розповіла, що в університеті займаються люди віком понад 60 років. В цьому закладі 9 років тому народилася ініціатива інтегрувати людей поважного віку Польщі через спорт, адже найкращим рецептом довголіття є фізична активність. Тоді вдалося зорганізувати у Лазах олімпіаду сеньйорів, привезти олімпійський вогонь з Олімпу. У першій олімпіаді бали участь 10 університетів третього віку з Польщі, натомість на останній дев’ятій у травні – вже 60 університетів, понад 2 тисячі учасників з усієї Польщі та інших країн. Олімпіада показує, як фізична активність продовжує життя. У Лазах діє єдине у Польщі олімпійське село синьйорів. Нині олімпійський вогонь Олімпу привезли у Луцьк на відкриття сеньйоріади. Окрім легкоатлетичних видів спорту, перегонів на байдарках, гімнастки тощо як профілактику хвороби Альцгеймера відбуваються змагання з шахів.


Кристина Менчік зізналася, що вражена Луцьком та надзвичайною гостинністю лучан, тож учасники сеньйоріади втішені цією інтеграцією.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що сьогодні відбувається свято спорту, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні. Він вітав на луцькій землі представників різних країн, який попри перешкоди чи труднощі приїхав сюди, щоб довести, що представники третього віку багато на що здатні. Вони здатні перемагати, встановлювати рекорди, бути прикладом. Він зауважив, що змагання відбуваються у знаменні дня для країни та міста. Йдеться про День Незалежності та 932 річниця першої писемної згадки про місто. Учасникам змагань він побажав впевненості, успіху, перемог, адже вони перемагають те, що начебто перемогти неможливо – вік.


Змагання відкрили, запаливши олімпійський вогонь, який привезли гості з Польщі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонерка Показати IP 25 Серпня 2017 16:31
Вже знаємо цих шахраїв Горбового та Степанюк .Вони обікрали ВІЄМ( інститут закрився) В тому році у нас пенсіонерів збирали гроші на поїздку до Польщі ,хоча поїздка була безкоштовною( про це вже писалося у цьому виданні) Зараз дурять Фонд Ігоря Палиці .невже людоньки ви не бачити що це шахраї та брехуни .Вони з усіх тянуть гроші .Дуже гарно балакають та обіцяють захмарні речі . Не слухайте їх .Скільки вони вже викачали грошей і скільки викачають я можу уявити собі .
Лучанка Показати IP 25 Серпня 2017 16:54
Будьте завжди здорові!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus