USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У 10% міст і районів вибори визнають недійсними, – КВУ

25 Жовтня 2010 13:53
Місцеві вибори у близько 10% населених пунктів можуть бути визнані недійсними і їх доведеться провести повторно.
Такий розвиток подій прогнозує голова Комітету виборців України Олександр Черненко, повідомляє «Українська правда».
Він зазначив, що загалом по регіонах суттєвих проблем із виборами немає, однак в окремих містах та районах є порушення процесу.
«Дуже багато цих зловживань не є порушенням закону. І порушення принципу рівного представництва у комісіях, і дуже часто відмова у реєстрації робиться формально у рамках закону. Так написаний цей закон, що він це допускає», – зауважив Черненко.
«Інше, що ми дійсно говоримо про численні резонансні факти порушень, але потрібно розуміти, що в Україні відбудеться 15 тисяч різних виборів. І у переважній більшості цих виборів суттєвих проблем немає. Але ті факти, про які ми говоримо, роблять загальну непривабливу картину виборів», – додав голова КВУ.
Черненко наголошує, що на цих виборах буде дуже багато гарячих точок, і «потрібно говорити по кожних конкретних виборах і кожних конкретних фактах».
За словами Черненка, проблема легітимності виборів може стосуватися навіть не регіонів, а окремих районів і міст, «тому що в одній області, в одному місті, там, де є проблемні вибори, все дуже погано, а у сусідньому місті вибори проходять дуже спокійно».
«Але якщо говорити глобально, то є проблеми у центральних регіонах. Київська, Кіровоградська, Черкаська області – там, де немає чітких фаворитів. Є проблеми у тих містах, де є потужні опозиційні лідери, – це Харків, Черкаси, Одеса – там, де адмінресурсу влади протистоять популярні і відомі лідери», – сказав голова КВУ.
Він також очікує оскаржень виборів: «У нас ще не було таких виборів, після яких той, хто програв, не оскаржував би результат».
«Думаю, що оскарження будуть, вони будуть масові. Питання у тому, наскільки ці оскарження будуть аргументовані і матимуть доказову базу, а також наскільки об'єктивно та неупереджено до розгляду цих справ підійдуть суди», – додав Черненко.
«Я прогнозую, що у 10%, а може і більше міст та районів вибори будуть визнані недійсними. Але загалом по Україні більшість виборів, хоч і будуть оскаржуватися, але закінчаться там, як проголосували виборці», – зазначив голова Комітету виборців.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus