USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна не готова до проведення Олімпійських Ігор, - Надія Боровська. ВІДЕО

3 Вересня 2008 10:14
Спортсменка Надія Боровська переконана, що на змаганнях показала гірший результат, аніж вона могла досягнути. Про поїздку до Пекіну олімпійка 2 вересня розповіла «Волинським Новинам».
Надія Боровська таки розчарована результатом, який вона показала на Олімпійських Іграх. Однак це дало їй поштовх для удосконалення, щоб взяти участь у наступних змаганнях. Тренер спортсменки Микола Калитка зазначив, що надалі Надії «світить» більше навантаження та прискіпливіше ставлення до техніки ходьби. «Від техніки залежить перемога», – зауважив тренер. Прикладом для наслідування у цьому, вважає Микола Калитка, є росіянка Ольга Канінська, яка і здобула золото зі спортивної ходьби у Пекіні. На думку наставника Надії Боровської, росіянка показала ідеальну техніку, і в неї є чого повчитися.
Однак це не означає, що наша спортсменка погано підготувалася до Олімпіади. «Я була досить добре підготовлена, щоб виступити на цих Іграх», – запевняє Надія Боровська. Однак, за її словами, допінг-контроль вніс певні труднощі. Потрібно було здати багато аналізів, що зайняло час до шести ранку. Крім того, через велику кількість випитої води (що входило у процедуру перевірки на стимулятори) на ранок «затекли» ноги. Тому змагатись стало надзвичайно важко.
Та Надія Боровська дуже задоволена, що отримала змогу виступити на Олімпійських Іграх. Це право вона виборювала протягом десяти років тренувань. Микола Калитка також радий за свою підопічну. «Мені не вдалося свого часу виступити на Олімпійських Іграх, тому я щасливий, що цього досягла моя учениця», – сказав він.
Також легкоатлетка розповіла про свої враження від подорожі у Пекін. Найбільше їй сподобалось те, що китайці дуже поважають спортсменів. Відповідно, у них надзвичайно хороші стадіони та спорткомплекси. «Україні ще дуже далеко до такого рівня», – із сумом зазначила Надія Боровська. Однак олімпійка надіється, що невдовзі реконструюють луцький стадіон «Авангард» і спортивним волинянам будуть створені належні умови для тренувань. Наразі ж найоптимальнішим місцем для спортивної ходьби є Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки.
object width="425" height="350">
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus