USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна зіграла зі Швейцарією внічию. ВІДЕО

18 Листопада 2010 09:01
Національна збірна України з футболу завершила 2010 рік нічиєю зі збірною Швейцарії. Зустріч у Женеві завершилась з рахунком 2:2. На два голи ветерана швейцарської збірної Александра Фрая українці відповіли зусиллями гравців з "молодіжки" Андрія Ярмоленка і Євгена Коноплянки.

Цей матч завершував для підопічних Юрія Калитвинцева програму спарингів у нинішньому календарному сезоні, - пише ТСН. Нагадаємо, що у 2011-му збірна України поступилася тільки в одному з восьми матчів, що передували женевському, - в дуелі з бразильцями (0:2). Під керівництвом Калитвинцева команда також три зустрічі звела внічию, вигравши тільки побачення з Чилі.

З перших хвилин стало зрозуміло, що легкого життя швейцарці українцям не обіцяють. Щойно секундна стрілка оминула повне коло, як Йохан Джуру після розіграшу штрафного пробивав головою метрів з восьми, але - точнісінько в руки П'ятову. Українці відповіли пострілом Ярослава Ракицького здалеку - поруч із "дев'яткою". Згодом приціл налаштовували ще двоє майстрів дальніх ударів - Євген Коноплянка й Олександр Алієв.

Господарі ж переважно загрожували воротам П'ятова після навісів до штрафного майданчика, де швейцарці на "другому поверсі" перегравали своїх опікунів. На 30-й хвилині у такій ситуації мав відкривати рахунок Александр Фрай, але на перший раз капітанові альпійської команди не пощастило - голкіпер українців у карколомному стрибку удар відбив.

Однак ветеран червоних усе ж перервав свою безгольову серію, що налічувала вже десяток матчів. Активні попереду швейцарці часто змушували опонентів фолити, що вилилося в три попередження та кілька небезпечних "стандартів". Один із них, на 40-й хвилині, Фрай і реалізував з лінії штрафного майданчика обвівши "стінку" й поціливши під перекладину - 1:0!

А вже за дві хвилини в стійку зі штрафного влучив інший старожил команди господарів - Хакан Якін.

Аби завдати удару у відповідь, Калитвинцеву слід було випустити на поле по перерві Артема Мілевського. Київський динамівець заробив на початку другого тайму штрафний, який узявся пробивати знаний майстер "стандартів" Алієв. Йому відзначитися не вдалося, однак на шляху м'яча опинився Андрій Ярмоленко, від чиєї спини шкіряний снаряд і влетів у сітку.

Однак цей гол аж ніяк не витікав із логіки гри, що підопічні Отмара Хіцфельда досить швидко довели, реалізувавши територіальну перевагу. Дубль оформив Фрай, на мить випередивши в боротьбі перед воротами Артема Федецького. А ще за кілька хвилин до того мав виводити свою команду вперед Якін, але, отримавши пас від свого голкіпера через усе поле та відірвавшись від опікунів, не влучив у дальній кут, вийшовши сам на сам із П'ятовим. В обох цих ситуаціях дії українського захисту залишали бажати кращого.

Якін мав іще кілька нагод, аби нарешті відзначитися. В одному з епізодів йому не вдався удар з вигідної позиції, а на 71-й хвилині ветеран, замість того, щоб знайти вільний кут, вирішив обіграти Віталія Мандзюка, котрий не дав пошити себе в дурні.

Як це часто буває, таке марнотратство в футболі карається суперником. Старе, як вік, правило - не забиваєш ти, заб'ють тобі - спрацювало на 75-й хвилині, коли Коноплянка потужно та прицільно пробив з-за меж карного майданчика в дальню "дев'ятку" - 2:2. На два голи 31-річного Фрая українці відповіли зусиллями двох гравців молодіжної збірної.

Останні хвилини зустрічі пройшли під акомпанемент швейцарських атак, яким, утім, не вистачало вигадки. Хіба що господарів міг знову вивести вперед Насім Бен Халіфа, але завдати завершального удару йому не дав Ракицький, буквально видряпавши м'яч у швейцарця. Тож ігровий час завершився внічию, а післяматчеві пенальті регламентом цієї дуелі передбачені не були.

Перед матчем на женевській арені були представлені талісмани Євро-2012. Їх презентував посол Турніру з боку України Андрій Шевченко. У грі він не брав участі через травму.

Додамо, що Анатолій Тимощук, котрий змінив Шеву на посаді капітана команди, відібрав у Андрія рекорд української збірної за кількістю проведених у її складі матчів. Для гравця "Баварії" цей поєдинок став 101-м у синьо-жовтій формі.

ДОвідково:

Товариський матч

ШВЕЙЦАРІЯ - УКРАЇНА - 2:2

Швейцарія: Волффі, Ліхтштайнер (Фон Бергер, 72), Джуру, Аффолтер, Циглер, Барнетта (Шакірі, 46), Інлер (Фернандес, 46), Швеглер (Костанцо, 66), Штокер (Деген, 85), Якін, Фрай (Бен Халіфа, 76)

Україна: П'ятов, Федецький, Мандзюк, Ракицький, Чигринський, Тимощук, Михалик (Степаненко, 65), Алієв, Коноплянка (Морозюк, 87), Ярмоленко (Олійник, 74), Девич (Мілевський, 46)

1:0 Александер Фрай, 40
1:1 Андрій Ярмоленко, 48
2:1 Александер Фрай, 62
2:2 Євген Коноплянка, 75

Попередження: Барнетта - Тимощук, Михалик, Алієв














































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus