USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці стали кращими на міжнародній легкоатлетичній зустрічі в Луцьку

14 Травня 2017 12:05
Команда України посіла перше місце на матчевій легкоатлетичній зустрічі U-20 Україна-Кіпр-Ізраїль-Румунія-Білорусь. Незважаючи на те, що збірна Білорусі впритул наблизилась до лідерів змагань під час останніх виступів, наші спортсмени все ж змогли відстояти перемогу.

Матчева зустріч відбулась 13 травня на стадіоні «Авангард».

Напередодні міжнародної матчевої легкоатлетичної зустрічі U-20 Україна-Кіпр-Ізраїль-Румунія-Білорусь до обласного центру Волині приїхали перші особи світового спорту: Свейн Арне Хансен (Норвегія), президент Європейської федерації легкої атлетики; Мартон Гулай (Угорщина), член Ради Європейської федерації легкої атлетики; Грегор Бенчіна (Словенія), член Ради Європейської федерації легкої атлетики. Проінспектувавши стадіон та оцінивши головну спортивну арену Луцька, модернізовану коштами Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», гості залишились приємно вражені рівнем підготовки до змагань.


А вже пообіді наступного дня розпочались безпосередньо легкоатлетичні змагання. Юнаки та дівчата змагались у бігу, метанні молота та диска, стрибках з жердиною і у висоту, штовханні ядра, потрійному стрибку тощо.

Зважаючи на прохолодну травневу погоду, на стадіоні зібралось не так багато вболівальників, як під час минулих змагань. Проте, охочих підтримати українську команду вистачало, тим паче, що наприкінці дня серед глядачів розігрували призи.

Вже після перших виступів спортсменів Україна почала демонструвати перевагу в очках. Проте, до кінця дня змагань нашим легкоатлетам впевнено «наступали на п’яти» спортсмени з Білорусі.

Але впевнена перемога української команди у естафеті серед юнаків дозволила закріпити перемогу остаточним результатом. Відтак, за результатами дня змагань Україна завоювала перше місце з 103 очками, другими стали білоруси з 97 очками, Ізраїль набрав 75 очок, Румунія – 71, а Кіпр – 57.

Як зазначають на сайті ФЛАВО, представники української команди були першими у 8-и видах програми, в 11-ти - другими, п`ять разів фінішували третьою.

Не було рівних українцям у забігах на 400 метрів і в стрибках із жердиною. І юніори, і юніорки тут впевнено перемогли. Олег Миронець на 400 метрів показав 48,08 с, Коба Джойс – 54,91. Юлія Максименко стрибнула із жердиною на 3,70 м, Тарас Шевцов – 4,80 м.

Юна «зірочка» нашої збірної Аліна Шух спочатку поступилася у секторі для стрибків у висоту білорусці Сімонович (результат Аліни - 1,83 м), але згодом без шансів перемогла у метанні спису – 51,00 м.

Дві перемоги українці здобули й в бар`єрному бізі. Олексій Овчаренко був першим на 110 метрів – 14,20 с, а Тетяна Безшийко на 400 метрах – 1.01.83.

Впевнену переможну крапку поставила чоловіча естафетна команда 4 по 100 метрів. Овчаренко, Савенко, Пирогов і Конящій показали 42.40, причому тільки Ян Конящій на останньому етапі дотиснув суперників і фактично приніс перемогу збірній. А от юніорки в естафеті (на першому етапі бігла представниця Волині Марія Сацюк), на жаль, припустилися помилки і були дискваліфіковані. Перемогли в естафеті ізраїльтянки.

«Звісно, участь у таких змаганнях – прекрасна можливість перевірити сили у змагальній атмосфері. Попереду у команди юніорський чемпіонат Європи в Гросетто. На ньому вже треба мати достатній міжнародний досвід», - розповів старший тренер збірної України з резерву Андрій Каратєєв.

Очільник ізраїльської делегації Ідан Якоб Шапіра також відзначив важливість подібних матчевих зустрічей, адже на них молоді атлети здобувають неоціненний досвід боротьби. А ще Шапіра розповів про відмінну організацію змагань у Луцьку, відзначивши єдину похибку – холодну погоду - як для травня і як для атлетів із теплих Кіпру та Ізраїлю. У всьому іншому учасники поставили організаторам відмінні оцінки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus