USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Команда луцьких «хрестоносців» - на міжнародному турнірі з футболу

2 Червня 2014 14:26
Представники ЗМІ шести країн світу взяли участь у міжнародному турнірі з футболу, який відбувся у литовському Друскінінкаї. Про це йдеться на сайті ФК «Волинь».

До складу команди з Луцька, яка на турнірі зазвичай репрезентує Україну і є родоначальником подібних змагань, увійшли й представники футбольного клубу «Волинь».

«Волинянам» завжди раді в Литві, тим більше, що із більшістю учасників турнірів луцька команда підтримує дружні відносини вже не один рік. Цього разу змагання відбувалися під час днів святкування 220-річчя Друскінінкаю – ошатного містечка-курорта на півдні Литви, який традиційно приймає спортивні форуми журналістів. На десятий турнір окрім господарів – двох команд з Вільнюса та Каунаса – приїхали лучани, команди Мінська, Єгипту (Александрія), Будапешта, Брянська та московського каналу НТВ. Змагання проходили на штучному газоні місцевого спорт центру у форматі 6+1, 2 тайми по 12 хвилин та з воротами 2*5 метрів.

«Волиняни» дуже миролюбиво почали турнір, зігравши на старті чотири нічиїх. Утім, принаймні два з цих поєдинків ми мусили вигравати. Стартовий матч із російським НТВ розпочався з голу на 20 секунді матчу у ворота москвичів, але так само на останніх секундах лучани пропустили у відповідь. Із найсильнішими на турнірі (принаймні, за рівнем гри) білорусами волиняни досягнули нічиї 1:1, з угорцями не забили пенальті і розійшлися «сухою» нічиєю 0:0, а надзвичайно важкий і принциповий двобій із командою Брянська закінчився з рахунком 2:2. Цей матч мав свою передісторію, адже перед грою суперники домовилися обмінятися футболками й українці грали в російській формі, а росіяни – в українській. Відзначимо, що ініціатива примирення принаймні на футбольному полі була за нашими північними сусідами, а в приватних розмовах хлопці з Брянська дуже шкодували та сумували про те, що коїться нині на сході нашої держави… Власне домовилися про те, що спорт мусить «зшивати» країни. І хоч він, напевне, ніколи не буде осторонь великої політики, негідники не зможуть знищити дружбу та щирі стосунки між незомбованими українцями та росіянами.

На футбольному ж полі місця для сентиментів не знайшлося і лучани, двічі зрівнюючи рахунок в матчі, мали кінці матчу нагоди вирвати перемогу.

Першу перемогу на турнірі українці здобули над технічним Єгиптом. Лучани у біло-червоних футболках «Волині» виявили справжній дух «хрестоносців» й виграли 4:2. А от сил на два останніх матчі забракло. Тим більше обидві прибалтійські команди в заключних турах вели боротьбу за чемпіонство й змогли подолати опір лучан, які зіграли на контратаках. Каунас переміг 1:0, а Вільнюс – 2:0. Відзначимо й надзвичайно щирі стосунки лучан із литовцями: обидва суперники перед матчами привіталися вигуками «Слава Україні!» на що українці відповіли дружнім "Героям слава!".

Отож у підсумку – п’яте місце збірної волинських ЗМІ на турнірі й приз глядацьких симпатій за відкритість і щирість на турнірі в Друскінінкаї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
волинь Показати IP 2 Червня 2014 19:24
бухали два дни
хх Показати IP 2 Червня 2014 19:41
Погана назва. Хрестоносці дуже погано закінчували, як на наших землях, так і на Близькому Сході.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus