USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Волинь» мінімально поступилася «Шахтарю». Огляд матчу

6 Березня 2017 10:27
Проявивши неабиякі бійцівські якості волинянам все-таки не вдалося стримати натиск віце-чемпіона України.

Перший поєдинок весняної частини чемпіонату викликав у лучан небувалий ажіотаж, зібравши на трибунах «Авангарду» 7500 глядачів, високий показник для нинішніх реалій українського футболу.

У порівнянні з матчем тижневої давнини у Олександрії, який лучани з тріском програли, тренерський штаб вніс певні корективи у стартовий склад: місце у воротах зайняв Віталій Неділько, Сергія Мелінішина, якого навіть не було у заявці на звітний поєдинок, замінив у старті Олександр Чепелюк, лівий фланг оборони з перших хвилин довірили обороняти Владиславу Шаповалу, дискваліфікованого Анатолія Діденка замінив 18-річний Андрій Ляшенко.


Цілком очікувано з перших хвилин «Шахтар» заволодів ініціативою, атакуючи здебільшого правим флангом, завдяки активним діям Бернарда та Ісмаїлі. Перший по-справжньому гострий момент виник біля воріт лучан на 12-й хвилині: комбінація за участю того ж таки Бернарда та Ісмаїлі завершилася передачею останнього на Тайсона, але удару бразильця метрів з 16-ти забракло влучності. Минуло 4 хвилини і гірники забили, щоправда з офсайду. Після подачі кутового Олександ Кучер головою пробив у штангу, першим на добиванні був Тайсон, але, на щастя для лучан, боковий арбітр цілком справедливо зафіксував офсайд у 28-го номера «гірників».

Лучанам же наблизитися до володінь Андрія П’ятова, який, до речі, проводив свій 200-й матч за «Шахтар», вперше вдалося лише після 20-ої хвилини. Двічі протягом 2-х хвилин на вістрі атаки опинявся Артем Дудік, але перша його подача прийшлася точно у руки голкіпера гостей, а сольний прохід Артема у наступній атаці вивіреним підкатом зупинив Даріо Срна.

До закінчення першого тайму по-справжньому небезпечних моментів у обох команд не було. Гра здебільшого точилася у центрі поля, але молоді хрестоносці відважно йшли у боротьбу, часом ціною фолу та жовтої картки («відзначилися» Ляшенко та Шаповал), не дозволяючи іменитому супернику відкрити рахунок у матчі. Ба більше, на останній хвилині тайму П’ятов невпевнено зіграв на виході та «подарував» м’яч Сергію Петрову, але форвард лучан не зумів скористатися помилкою голкіпера, який з другої спроби зумів таки «накрити» м’яча.


У другому таймі гра продовжилася в тому ж дусі. «Шахтар» продовжував тиснути і створювати моменти, але впевнені дії Віталія Неділька, який виручив лучан після ударів Ісмаїлі, Бернарда та Срни, і захисників лучан, які не лишали шансів Бланко-Лещуку у верховій боротьбі, зводили всі атакувальні потуги гостей нанівець.

Першу заміну у матчі провів тренер лучан Володимир Дикий: на 62-й хвилині на поле вийшов Дмитро Задерецький, замінивши Шаповала. «Шахтар» же продовжував тиснути і врешті-решт це принесло гостям результат: Тайсон на швидкості обійшов Неділька і прострілив на лінію воротарського, де м’яч зустрівся з ногою Віктора Коваленка і по-зрадницьки від дальньої стійки закотився у ворота: 0:1.

Одразу ж ще одну заміну провів наставник лучан, випустивши досвідченого центрального захисника Міху Горопевшека замість Чепелюка. Лучани не знітилися і навіть намагалися влаштувати «штурм» воріт П’ятова: спершу Дудіку вдалося втікти у контратаку, але завершальний пас на Петрова не знайшов адресата. За декілька хвилин потому Задерецький навішував на Міху, але Ракицький виграв верхову боротьбу у словака і вибив м’яча на кутовий, після подачі якого удару Сергія Логінова забракло влучності.

До завершення матчу радше гості могли подвоїти перевагу аніж лучани відновити паритет. Найреальніший шанс відзначитися мав Тайсон, але м’яч після його удару зі штрафного та рикошету від Романа Никитюка впевнено забрав до рук найкращий гравець матчу у складі «Волині» - Віталій Неділько.

Серія замін від наставника «Шахтаря» наприкінці зустрічі дещо збила темп гри і дозволила віце-чемпіонам довести гру до логічного, для них, завершення.


На післяматчевій прес-конференції головний тренер «гірників» Пауло Фонсека, який до речі у цей день святкував своє 44-річчя, зазначив, що його команда здобула цілком заслужену перемогу, хоча, з його слів, могла зробити це і з більшим рахунком.

«Ми провели гарну гру і мали терпіння в матчі із суперником, який успішно оборонявся. Мені сподобалось, що ми створили багато моментів. Здавалося, м’яч просто не хоче залітати у ворота. Також я вважаю, що «Шахтар» добре показав себе в плані емоцій. Хлопці мали терпіння, здобуваючи перемогу», - сказав португальський наставник «Шахтаря».


Тренер «Волині» Володимир Дикий розпочав свою прес-конференцію зі слів вдячності вболівальникам, які завітали на «Авангард» підтримати рідну команду.

«Гадаю, вболівальники мають бути задоволені. Хочу подякувати їм за те, що прийшли на стадіон. Хотілося б, щоб вони приходили не лише на «Шахтар», а й на інші поєдинки», - сказав Володимир Петрович.

Щодо настанови на матч, то зі слів тренера, у гравців була задача не сідати глибоко назад, зустрічати суперника в середині поля.

«Клас футболістів «Шахтаря» зробив свою справу. Вони загнали нас до власного штрафного майданчика, і ми пропустили. Так, помилки є і будуть, тому що хлопці в нас молоді. Але працюватимемо, щоб цих похибок було менше», - зазначив наставник лучан.

На запитання журналістів стосовно наступного поєдинку, а це буде західно-українське дербі проти «Карпат», та чи вдасться гравцям проявити таку ж самовіддачу, Дикий зауважив, що у складі «Волині» наразі виступає здебільшого молодь, вісім з яких - власні вихованці.

«За умови серйозного ставлення до справи вони можуть вирости в гарних футболістів. Так, у них є помилки, але вони повинні крізь них пройти. Готуватимемо, щоб вони ще краще зіграли у Львові й домоглися позитивного результату», - відповів тренер «Волині».


Що ж, сподіватимемося, що лучанам вдасться зберегти бойовий настрій та здобути перемогу у грі з принциповим суперником за тиждень у Львові. Гра відбудеться 11 березня на стадіоні «Арена Львів», початок о 17:00.

Фото Миколи Мартинюка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
міністр Показати IP 6 Березня 2017 11:01
сто відсотків договорняк
До міністра Показати IP 6 Березня 2017 15:01
Але ти - д*біл!! Дітлахи кістьми лягали... "Волинь" - форевер!!!
Сераховичі Показати IP 6 Березня 2017 16:27
Щиро радий за "Волинь" молодці хлопці ,спасибі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus