USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Волинянка стала фіналісткою чемпіонату з бодібілдингу та фітнесу

3 Листопада 2017 20:25
28-29-го жовтня у Вінниці проходив Чемпіонат України з фітнесу та бодібілдингу. Фітнес-тренер Олена Демниченко, яка проживає в Нововолинську, опинилася в фіналі конкурсу, пише БУГ.

На чемпіонаті сотні чоловіків та жінок показували свої накачані м’язи та красиві тіла і змагалися за першість. Зі сторони це все може здаватися просто шоу, на якому оголені учасники всього кілька хвилин стоять на сцені та показують себе. Однак, за гарними тілами – роки роботи над собою, тяжкі тренування, строгий режим харчування та велика сила волі.
Олена Демниченко – фітнес-тренер одного з місцевих спортивних клубів Нововолинська. Дівчина уже не одноразово бере участь в подібних чемпіонатах. Вона постійно працює над своїм тілом, удосконалюється та допомагає іншим досягати успіхів та будувати гарне тіло.

Олена є членом національній федерації бодібілдингу та фітнесу України. Вже пару років живе від змагання до змагання, які проходять два рази на рік. Дуже тяжко тримати контроль. Часу, щоб «розслабитися» і дозволити собі щось зайве в харчуванні або пропустити тренування дуже мало. За чотири місяці до Чемпіонату Олена вже починає готуватися до нього. Фітнес-трененер поділилася з нами своїм життям під час підготовки.

“Тренування і ще раз тренування. Спочатку йде набір м’язової маси – це відбувається за рахунок мікротріщин в самих м’язах. Щоб вони росли потрібен час для відновлення. Тому тренування мають бути з перервами. А перед самим чемпіонатом 5-6 разів в тиждень, бо тут вже інший етап підготовки – «сушка». Адже потрібно, щоб тіло було рельєфним, без зайвого жиру. Для цього включається багато кардіо тренувань.

Олена також розповідає, що 70 відсотків успіху і зовнішнього вигляду залежить від харчування. Уже давно вона притримується свого режиму харчування. В свій час тренер допоміг визначити раціон, який дівчина вже сама підкоригувала під себе. І в залежності від етапу підготовки до змагань харчування змінюється.

- Я обожнюю солодощі. І взагалі вважаю, що в міру їсти можна все, що хочеш. Коли починаю готуватися до чемпіонату, то харчування не таке строге. Але за півтори місяці повністю виключаю фрукти. А перед самими змаганнями мінімум вуглеводів, ніяких жирів та більше білка. Я вже звикла харчуватися так, як потрібно для моїх м’язів та слухати потреби свого організму. Та в певні періоди строго дотримуватися раціону. Як тільки закінчується чемпіонат – біжу в піцерію.

Регулярні тренування, відповідне харчування та водний режим – три складові на шляху до гарного та здорового тіла. Олена зазвичай випиває 2.5-3 літри води в день. Останні три дні обмежує кількість води. Перший день – літр рідини, другий – 700 мл, в останній – 500 мл. В день змагань не можна ні їсти ні пити. Це нелегке випробування.
Виступ на чемпіонаті триває всього кілька хвилин. Але до нього готуєшся практично постійно. Для виходу перед суддями потрібно мати купальник, зробити грим та макіяж. До купальнику та взуття є певні критерії. Наприклад, щоб третя частина сідниць була закритою, а платформа взуття була не більше 1 см.

“Купальник я шию на замовлення. Дуже тяжко було знайти в нашому місті хорошу швачку. Але мені вдалося і я задоволена результатом. Перед виступом на тіло повністю потрібно нанести крем-автозасмагу. Такі вимоги. Більшість приїздять на змагання зі своїм тренером, який допомагає в підготовці. Так як я сама собі тренер, то мене гримерує людина, яка зі мною в групі підтримці”, – ділиться з нами Олена.

Як же відбувається сам чемпіонат? Спочатку дівчата проходять реєстрацію, їх обирають за зовнішнім виглядом. Вага не має значення. Вимірюють зріст, так як від нього залежать категорії, в який виступатимуть спортсменки. На змаганнях були сотні дівчат, які зареєструвалися. Ті хто пройшов відбір уже виходили на сцену для оцінки. Виступ триває 90 секунд. За цей час необхідно показати “усю свою красу”. Оцінюють пропорції, групи м’язів та рельєф. Окрім того ще й зовнішній вигляд та вміння триматися на сцені.
Олена Демниченко посіла 6-те місце в рейтингу чемпіонату. Це дуже хороший результат, з чим ми її і вітаємо. За словами дівчини для неї важливі змагання. Це допомагає в тренерській роботі. Вважає, що можливо таким чином це може бути також і додатковою мотивацією для людей, яким вона допомагає досягнути результатів у змінах власного тіла.

Саме цікаве, що Олена за освітою педагог-філолог. Але ні дня вона не думала працювати за спеціальністю. Та й роботу знайшла за покликом тіла.

“Зі школи бігала, качала прес, вивчала групи м’язів. В 2012-му році я вирішила щось змінити у своєму житті та переїхала зі свого міста в столицю. Роботи не мала, усюди відмовляли. І ось в один момент вирішила спробувати себе тренером. Пішла в кілька невеличких спортивних клубів і в один з них мене взяли. Я зрозуміла, що це моє, це був перший крок на зустріч професійному спорту. Я дуже швидко навчалася всьому. З часом перейшла в один із найкращих на той час спортклубів Києва. Там раз в пів року проходила переатестація та підвищення кваліфікації за рахунок закладу. Так як тренер має мати хорошу підготовку. В той час у мене з’явився наставник і мотиватор до тренувань, чемпіонатів та досягнення успіхів”, – так розповідає Олена про появу спорту в своєму житті.

Своїм прикладом дівчина показує, що життя нам дає багато можливостей, щоб реалізувати себе у своїй улюбленій справі. Вона захоплюється своєю роботою і завжди прагне до самовдосконалення. Спорт є невід’ємною частиною життя Олени. Як фітнес-тренер вона дає змогу іншим прийти в гарну форму і досягнути бажаного результату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 4 Листопада 2017 13:39
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus