USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Волиняни «феєрили» у Швеції

27 Липня 2017 07:20
Делегація луцьких діток повернулася із найбільшого у світі футбольного дитячого турніру. Gothia Cup щорічно відбувається у шведському Гетеборзі з 1975 року. Колись у ньому змагалися такі зірки, як Алан Ширер, Хабі Алонсо, Емануель Адебайор, Андреа Пірло та Златан Ібрагімович.

Цього року турнір зібрав 1763 команди з 82 країн, які змагалися у різних вікових групах. Найбільший у світі футбольний дитячий турнір відбувається не під егідою ФІФА, а ЮНІСЕФ. Заявитися на нього можуть будь-які команди, змагання відбуваються без попереднього відбору. Фактично йдеться про грандіозний ярмарок футбольних талантів з усього світу.

Вперше «Підшипник» грав у Швеції на турнірі 2014 року. Тоді наші хлопчаки спромоглися тільки на вихід із групи та участь у матчі 1/64 фіналу.

Потрапили луцькі юні футболісти на це свято футболу за допомогою компанії SKF, яка профінансувала переліт та проживання команди у Швеції. Основу наших команд склали вихованці ДЮСШ №2 під керівництвом тренера Михайла Мельника.

Про масштабність проекту в Гетеборзі свідчить те, що одночасно матчі відбувалися на 20 футбольних полях. Усього ж найбільший футбольний центр Швеції під Гетеборгом має 26 майданчиків. Відкриття турніру відбулося на стадіоні «Уллеві», який у 1992 році приймав матчі чемпіонату Європи.

Окрім суто спортивної складової, поїздка стала й неабиякою школою життя для майбутніх футболістів. Хтось подякував батькам та вчителям за хороший рівень іноземних мов, інші збагнули, що, аби стати хорошим спортсменом, треба вчити не тільки ази футболу, але й англійську з німецькою. Наші хлопчаки мешкали разом із однолітками з усього світу у шведській школі й у вільний від турніру час, окрім екскурсій, вчилися спілкуватися.

Отож, волиняни приїхали двома віковими групами – 11-ти та 12-річні. Трохи краще турнірною дистанцією виступили молодші, які з-поміж 129 команд із 37 країн світу увійшли до вісімки кращих. На шляху до чвертьфіналу луцькі хлопчаки зустрілися зі шведами, англійцями, монголами, перуанцями, канадцями та французами. Тільки непереможна на цьому турнірі «Антоні Спорт Футбол» зупинила наш «Підшипник».

12-річні лучани зіграли із командами зі Швеції, Кувейту, Аргентини, Англії, Лівану та США. Наша команда не вийшла з групи у стадію елітного плей-офф, але у втішних стикових матчах серед команд, які посіли 3-4 місця в групах, дійшла аж до півфіналу.

Юрій КОНКЕВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus