USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин Максим Богдан присвятив золото Європи Небесній сотні

26 Березня 2014 17:54
Стипендіат благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Максим Богдан здобув перемогу на Кубку Європи у Лейрії (Португалія). Про це Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло раніше. Ми зустрілися зі спортсменом та його тренером Володимиром Сахаруком. До Вашої уваги – розповідь тих, хто підкорював Європу.
Спортсмен Максим Богдан:
- Якби тренер був зі мною, мені було би значно легше, адже він координує тренування. Щодо умов, то стадіон у Португалії був шикарний, я на таких ще не виступав. Було багато людей. Я метав останній, усім давали по 6 спроб. Адже кубкові змагання важчі, ніж чемпіонати – немає попереднього відбору, двох етапів. Усім дають 6 спроб.
В українській команді було 16 учасників. Ми жили у місті Фатіма, де перший раз з’явилася Божа Матір. На тренуваннях добрі результати показував французький спортсмен, проте у спробах він значно поступився. Перед своєю найкращою спробою я відчув, зловив ритм, підійшов до наших і кажу: «Підтримуйте. Зараз буде найкраща спроба». І відразу метнув понад 83 метри. У Португалії багато українців, відчував потужну підтримку. Було надзвичайно приємно. Потім всі підходили фотографуватися.
Тренер Володимир Сахарук:
- Минулого року, коли ми їздили в Рієті, було приємно, що вітали конкуренти, їх тренери різних національностей. Мене тоді не взяли у збірну команду. Я їздив за кошти народного депутата України Ігоря Палиці.

Максим Богдан:
- Цього разу привітали і українські спортсмени. Адже тільки в секторі ми конкуренти, а так ми друзі, майже як брати.
Володимир Сахарук:
- Та подія, яка відбулася, від неї віє містикою і патріотизмом. 23 лютого ми повернулися з Ялти, із Чемпіонату України, з довгих метань, де Максим став чемпіоном Україну з новим рекордом Волинської області і ми раділи, як діти. Рекорд області був 80,36, він його побив на 4 см. Зійшли з потяга, з Максимом попрощалися, доїжджаємо до прокуратури і я почув шум, звуки. Бачу: похоронна процесія, якраз хоронили Василя Мойсея. І тоді я написав вірш «Пам’яті...» з епіграфом «Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово»:
Мамо, не плачте, тату, Ви не журіться,
Я в Небесній Сотні за Україну стою,
Як падають зорі, Ви в небо дивіться,
Там з військом Господнім я вас з небес бороню.


Близькі і друзі, і ти, кохана моя,
Не забувайте мене, а Богу моліться,
Щоб квітуча весна до могили прийшла,
Із нею ви приходьте, прошу, не баріться.


Краю мій рідний, будь же завжди щасливий,
Бо ж не даремно я від кулі вічність прийняв,
А коли вітер десь завиє тужливо,
Знайте всі: він обеліска мого обіймав.
Мамо не плачте, тату, Ви не журіться.
Але сльози застилають очі, і я не годен бачити свої каракулі. Господи, що це зі мною? Цей вірш пам’яті чотирьох: Василя Мойсея, Івана Тарасюка, Сергія Байдовського, Едуарда Гриневича. Я ці слова присвятив їм усім.
Максим тренувався у Кончі-Заспі, а я корегував його підготовку за допомогою Скайпу. Підготовка була дуже важкою, але ми дали слово, що результат нашої праці ми віддамо хлопцям з Небесної Сотні. Я так думаю, що це слово дало нам можливість зробити те, що інші не зробили.


ДОВІДКА: Максим Богдан переміг у змаганнях з метання спису серед молоді На Зимовому Кубку Європи з метань – 2014 (Лейрія, Португалія). Більше того, його показник 83,41 м став не лише «золотим» результатом, а й найкращим нинішнього сезону в світі та молодіжним національним рекордом України. Різниця з чехом Яном Кубесєм, який зайняв друге місце – більше 7 метрів. Окрім того, на Зимовому Кубку Європи це – найкращий результат з метання списа серед усіх учасників – і молоді, і дорослих. Нагадаємо, що у липні минулого року на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед юніорів, який проходив в Італії, Максим Богдан завоював для збірної України срібну медаль.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
титушко Показати IP 26 Березня 2014 23:50
молодец.парень имеет все шансы взять золото на следующей олимпиаде,если ****** тренер не сламает психику.
бандід до титушко Показати IP 27 Березня 2014 06:38
ка*ап як не все...ться, то хоч насмердить. накрийся з головою і не випускай газу, все таки він рассссєйській.
Батько Показати IP 27 Березня 2014 02:16
Бери гражданство Белорусии и не майся
Тарган Показати IP 31 Березня 2014 13:15
Молодець так тримати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus