USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинню пройшов наймасовіший в Європі велопробіг. ФОТО

6 Вересня 2010 14:56
4 вересня 2010 року Волинь на кордоні з Львівською областю у селі Журавники Горохівського району – зустрічала велосипедистів з Закарпаття, Чернівців, Івано-Франківщини та Львівщини – учасників Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну!» з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».

Цей захід охопив всі регіони України та пройшов за трьома маршрутами одночасно: до Києва велосипедисти стартують Східним з Луганська, Південний з Севастополя та Західним маршрутом з Чернівців.

Загальний кілометраж кожного маршруту, не залежно від гілки напрямку, в середньому складає 1500 кілометрів. З статистичними даними Всеукраїнська велоестафета «Спорт для всіх єднає Україну!» є наймасовішим європейським велопробігом.

Велогонка територією області пройшла через Горохівський, Луцький, Ківерцівський райони та місто Луцьк, де на кордонах між районами велосипедистів урочисто зустрічали з хлібом та сіллю. На даному етапі велопробігу прийняло участь понад 70 учасників.

В місті Луцьку урочиста зустріч учасників велоестафети відбулась біля пам’ятника Михайла Грушевського, де велосипедистів зустрічали представники влади, фізкультурно-спортивної громадськості та засобів масової інформації.

Під час урочистості капітану команди вручили прапор Волинської області для пронесення його маршрутом велоестафети і встановлення під час фінішу 11 вересня 2010 року в столиці України – Києві на Майдані Незалежності.

5 вересня 2010 року учасники велопробігу продовжили свій рух до кордону з Рівненською областю, де їх урочисто зустрічали представники Рівненщини.

Велотур провів Центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». Він пройшов за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту і цьогорічних партнерів фармацевтичної корпорації «Артеріум» та Інтернет порталу «Мета». «Велотур важливий не тільки як спортивна подія, він має стати національною гордістю, ще одним поштовхом до спортивної самореалізації і здійснення мрій. Кожен учасник не тільки відчуває гордість за себе й своїх друзів, з якими він подолав таку велику відстань, але й вдячність численним вболівальникам, які допомагали їм долати труднощі й перешкоди, супроводжували своєю підтримкою протягом всієї подорожі», - кажуть у Центрі «Спорт для всіх».
Участь в проведенні велоестафети на територій Волинської області приймало управління державтоінспекції при УМВС України у Волинській області, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, а також Горохівська, Луцька та Ківерцівська райдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus