USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинська борчиня очолила світовий рейтинг

14 Жовтня 2015 09:00
Волинянка Оксана Гергель очолила світовий рейтинг борчинь у ваговій категорії до 60 кілограмів. Вихованка Львівського училища фізичної культури стала №1 завдяки перемозі на чемпіонаті світу-2015 у Лас-Вегасі (США).

У фіналі ЧС Гергель виявилася сильнішою за монголку Сухі Тсеремчімед. Для волинянки це стала найбільшою перемогою в кар’єрі.



«З монголкою Сухі Тсеремчімед боремося ще з юніорського віку. І завжди наші поєдинки радше нагадують шоу: безупинно обмінюємося кидками й іншими видовищними прийомами. На цьому чемпіонаті мені з самого початку вдалося захопити лідерство (4:0). Та це лишень розпалило мою суперницю. Сукхе стрибала мені у ноги, а я забігала і відбирала у неї бали, які суддя уже готовий був віддати їй. А потім пропускала її атаки, дозволяла майже упритул наблизитися до себе. І знову йшла у наступ, проводила кидки і зустрічала її атаки (11:7). Коли монголка взяла заключні два бали, я лежала під нею обличчям до табло і спостерігала, як спливають останні секунди сутички. А потім дивилася, як Андрій Пістун зі сльозами на очах вибігає до килима. «Мій тренер плаче, значить, я перемогла»,— промайнуло в голові», - пригадала Оксана.

Зазначимо, у 2010-му Гергель стала віце-чемпіонкою Європи серед кадетів. Наступного року у цій же віковій категорії дівчина здобула «золото». У 2012-му спортсменка стала бронзовою призеркою молодіжного чемпіонату світу. 2014-й приніс волинянці «срібло» молодіжного чемпіонату Європи. А цьогоріч перед світовою першістю в США Гергель стала бронзова призерка чемпіонату Європи U23. У вересні цього року Оксана стала найкращою спортсменкою Львівщини.

В оновленому рейтингу міжнародної федерації «United world wrestling» ковельчанка Юлія Ткач опустилася на третю сходинку у ваговій категорії 63 кілограми. Нагадаємо, минулоріч Ткач була лідером у своїй категорії.



У ТОП-20 найсильніших борчинь планети увійшло ще двоє волинських спортсменок. У ваговій категорії 53 кілограми Лілія Горішна піднялася з 20 на 16 місце.



У групі 75 кілограмів Оксана Ващук стала №18.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus