USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинська футболістка грала на Кубку чемпіонату Європи

26 Вересня 2013 15:20
Ковельчанка Олена Ковальчук навчається у Луцьку і мріє працювати тренером. Здавалося б, звичайна першокурсниця, якщо не брати до уваги той факт, що дівчина грала за збірну України з футболу, інформує Слово Волині.
Олена Ковальчук грає на позиції центрального захисника. Її амплуа цілком обґруноване доброю грою футболістки головою м'яча на виніс та у підкатах. Захисник повинен відчувати, де є небезпека для воріт. На диво, дівчина майже не дивиться футбол, пояснює це браком часу. Серед футбольних кумирів виділяє тільки іспанця, гравця лондонського «Челсі» Фернандо Торреса. Носить футболку з 16-кою на спині. Це число дівчина вибрала, бо день народження 16 травня.
«Я впевнена, що багато дівчат у дитинстві бігали з хлопцями в футбол, а не переодягали ляльок. Я, напевно, одна з таких дівчисьок була. Крім того мій дядько Віктор Калюжний грав за ФК «Волинь», - розповідає Олена.
Зі слів дівчини, вона грала у справжній команді з Вищої ліги «Легенда-ШВСМ» (Чернігів). Зараз покинула спорт. «Важко їздити на збори, які тривають тиждень-місяць. Великий спорт завжди шкодить здоров'ю. Шкода ніг. За мою коротку кар'єру й травми були», - ділиться спогадами футболістка.
Футбол для неї – хобі. Зіркові часи молодої волинської футболістки були під час виступів у збірній U-17. Дівчина розповідає, що доводилося навіть грати на Кубку чемпіонату Європи. До слова, тоді Україна зайняла перше місце. Змагання відбулися в Чернігові.
«Спочатку на зборах тренерський колектив відбирав найкращих футболістів. А потім були власне ігри зі збірними Молдови, Росії, Білорусі, Польщі. Найважче було грати з Білоруссю. Там були старші дівчата, 22 роки, а нам по 16. Це був товариський матч, але дуже складний. На жаль, в останніх матчах турніру майже не грала і додому поїхала з травмою», - каже Олена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus