USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські інваліди зору піднімають тонни заліза, - тенер

13 Листопада 2008 16:10
Незрячі волиняни-спортсмени піднімають тонни заліза. Про це під час вечора-зустрічі «У нашому домі не все так погано» приуроченому до Міжнародного дня сліпих розповів тренер сліпих Олег Хом’як, – 13 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
На Волині п’ять заслужених майстрів спорту, –  розповів начальник центру інвалідного спорту Волині Володимир Гащин. За його словами, за радянських часів спорт серед сліпих не розвивався. Лише після проголошення незалежності України, «сліпі змогли не закриватись у чотирьох стінах», – додав він.
Зокрема, відзначився у спортивних досягненнях Анатолій Гречко, який на Міжнародному чемпіонаті у США цьогоріч серед спортсменів-інвалідів з вадами зору виборов золоті медалі у жимі (155 кілограм) та абсолютному триборстві.
Шестиразовий чемпіон України ще й завоював срібну медаль у США. Його вісімнадцятирічний син Вадим Гречко привіз дві нагороди – медаль найвищої проби у присіданні зі штангою та у жимі. Про такі досягнення розповідав тренер чоловіків Олег Хом’як. За словами тренера, його вихованці – сильні не тільки духом особистості, вони піднімають тонни заліза.
Довідково:
13 листопада – Міжнародний День сліпих. Історія цієї дати починається з 1745 року, коли 13 листопада у Франції народився Валентін Гаюї – педагог, що заснував у Парижі і Петербурзі декілька шкіл та підприємств для сліпих.
Вчення і виховання сліпих дітей вчений Гаюї поставив на наукову основу. Він також розробив рельєфно-лінійний шрифт «унциал». Окрім цього, він сконструював прилади для сліпих та матриці виготовлення рельєфних наочних посібників, географічних карт та глобусів. Ідея створення книг для спіпих також належить йому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus