USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські юні футболісти боролись за поїздку в Лондон

9 Червня 2013 13:22
8 команд із усієї держави взяло участь у Всеукраїнському фінальному турнірі «Кубок націй Данон-2013», який нещодавно відбувся у Києві на стадіоні «Спартак». До їхнього числа потрапили і юні футболісти з Волині. Кожна з команд боролася за право вже у вересні представляти Україну на міжнародному змаганні у Великобританії.

Про це інформує Волинь-нова.

Цей турнір справедливо вважають головним дитячим футбольним чемпіонатом серед непрофесійних гравців віком 10-12 років. Щороку у відбіркових іграх беруть участь більше ніж два з половиною мільйони хлопчаків.

«Кажуть, що на 40 тисяч дітей, які пробують свої сили у футболі, припадає один у майбутньому відомий футболіст. У «Кубку націй Данон» цьогоріч взяло участь 200 тисяч спортсменів, тому ми сміливо можемо твердити, що знайшли і дали шанс для розвитку п’ятьом хлопчакам», ― зауважив на прес–конференції перший заступник віце–президента Асоціації аматорського футболу України, голова комітету масового футболу Федерації футболу України Олександр Каденко.

Тож виборювати право зіграти на всесвітньо відомому лондонському стадіоні «Уемблі», який вважається другим найбільшим стадіоном Європи, приїхали команди з Києва, Чернігова, Чернівців, Маріуполя (Донецької), Коростеня (Житомирської), Кременчука (Полтавської областей), АР Крим, а також наша команда ЗОШ №2 Володимира–Волинського (тренер Руслан Гань).

У результаті захоплюючих змагань перше місце вибороли юні столичні футболісти. Друга сходинка ― у маріупольської команди, третя ― у представників Чернігова.

Наші ж хлопці опинилися на 6 місці, та без нагород вони не залишилися. Кращим гравцем Всеукраїнських фінальних змагань «Кубок націй Данон» у команді було визнано Вадима Яремчука. А серед восьми учасників турніру команді з Волині присвоїли 1 місце за змагання з елементів техніки гри у футбол. До речі, аби взяти участь у фіналі, нашій команді довелося зіграти понад десяток матчів.

«Кубок націй Данон» проходить під девізом «Повір у свою мрію». Це важливий соціальний проект нашої компанії, який спрямований на популяризацію спортивних цінностей і здорового способу життя», ― зауважив генеральний директор «Данон Україна» Даріо Маркетті. «Україна ― футбольна країна. Ми віримо, що через декілька років юні футболісти братимуть участь у дорослих міжнародних змаганнях. Головне для них ― повірити у свої сили і зробити все для здійснення своєї мрії», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus