USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинський виш - на футбольній першості

9 Жовтня 2014 17:08
Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки відтепер має власну футбольну команду. Ім'я волинського вишу студенти захищають під назвою «Торпедо-СНУ».

«Ми чекали, щоб зійшлися зірки: щоб було футбольне поле, щоб ФК «Волинь» допомогла нам у комплектації, щоб у нас була база, – розповідає спортивний директор «Торпедо-СНУ» Анатолій Войнаровський. - В нас на Світязі є чудова база, два штучних футбольних поля. Тепер ми маємо, де зробити команду. Це - наша робота. Маємо Інститут Фізичної культури і спорту і ми мусимо виховувати, тренувати людей, давати їм той досвід, який буде необхідний у майбутній професії».

У першому турі XVI Чемпіонату України з футболу серед ВНЗ волиняни на боратинському стадіоні приймали команду «Тернопіль-Педуніверситет».

Команди показали два протилежних тайми. У першому гості агресивно атакували, в результаті – два м’ячі влетіли у ворота лучан. На 2-й хвилині зустрічі розмочив рахунок Тарас Кривий, а подвоїв його на 17-й хвилині Тарас Громяк – 0:2. Після чого галичани позиційно відступили. Але атаки волинського вишу не несли серйозної загрози тернополянам. До кінця матчу рахунок так і не змінився.

«Перший тайм нам вдався – забили два голи. У другому ми робили заміни, але молодь поки не готова іти в атаку, - коментує гру тренер тернополян Василь Івегеш. - Луцька команда добре тримає м’яч внизу, його важко відібрати. Тому нам однозначно потрібно працювати над утриманням м’яча і агресивніше грати у відборі. Приємно, що в Луцьку з’явилася така команда, не треба тепер далеко «ходити», бо раніше ми постійно їздили в Одесу, Київ… Сподіваюся, що ця команда разом зі своїми амбіційними тренерами з кожною наступною грою буде прогресувати».

«Торпедо-СНУ» - «Тернопіль-Педуніверситет» - 0:2

Цікаво, у студентській першості мають право брати участь і професійні гравці. Так, більшість галицької команди складали гравці першолігового ФК «Тернопіль». Натомість за лучан не грали «хрестоносці». Поки Віталій Кварцяний не зміг відпустити своїх хлопців, але в майбутньому тренерський штаб команди СНУ розраховує на підтримку ФК «Волинь».

«Кварцяний у вільний від ігор час буде дозволяти своїм гравцям виступати за університетську команду», - запевнив ректор СНУ Ігор Коцан.

Зазначимо, крім луцької та тернопільської дружин у конференції «Захід» теж виступають такі команди: ФК «Університет» (Чернівці), «Буревісник» (Кременець), «ЛДУФК» (Львів) та «Спортлідер+-К-ПНУ» (Кам’янець-Подільський).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Футболист Показати IP 9 Жовтня 2014 20:13
Войновский- в футболе, как свинья в апельсине! Липовый МС!!!!
дмитро Показати IP 10 Жовтня 2014 21:15
Поки, що із всіх команд що мали якесь відношення до СНУ найкращі здобутки у баскетболістів які були і чемпіонами і володарями Кубка України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus