USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин привіз бронзу з Чемпіонату Європи. ФОТО

4 Серпня 2012 13:20
Днями до Луцька повернувся єдиний у складі збірної України волинянин, який гідно представив Волинь на Чемпіонаті Європи.

З 23 по 27 липня 2012 року у місті Гусар (Республіка Азербайджан) проходив відкритий Чемпіонат Європи з універсального бою серед юнаків та дівчат середнього та старшого віку ‒ 14-15 і 16-17 років.

У змаганнях взяли участь 140 спортсменів з 30 країн Європи та Азії, серед них ‒ і Україна. До складу збірної України увійшов один волинянин ‒ вихованець клубу рукопашного бою «Магістр» Тарас Стефановський.

Змагання з універсального бою відбувалися за наступними правилами: на старт запрошувались два спортсмени із однієї вагової категорії одягнені в кімоно та спортивну амуніцію для рукопашного бою.

За звуковим сигналом спортсмени наввипередки один із одним проходили полосу перешкод, яка складалась із стіни, рукоходу, зруйнованого мосту, тунелю, метання ножів, стрільби з рушниці, канатної сітки, канату, а потім вбігали до боксерського рингу.

Судді фіксували час фінішу та підраховували штрафні бали за невлучні подання ножем та постріли, які переводили у відповідні штрафні секунди.

За сумою меншого часу, затраченого на подання смуги перешкод, один із спортсменів отримував перемогу в так званому першому раунді.

Другий раунд відбувався за кілька секунд після фінішування спортсменами до рингу і проходив у двобої за правилами повного контакту рукопашного бою.

Після однохвилинної перерви відбувався третій раунд двобою. Спортсмен, який здобув перемогу в двох із трьох раундів, ставав переможцем зустрічі.

Волинянин був представлений у ваговій категорії до 65 кілограм вікової категорії 16-17 років. Хлопець впевнено здолав почергово двох суперників та вийшов до півфіналу із представником країни – господаря Азербайджану.

У цій зустрічі він на одну секунду довше долав смугу перешкод та отримав поразку в першому раунді. В другому раунді, який проходив в запеклій боротьбі, Тарас не без допомоги суддів, частина яких ‒ азербайджанці, отримав поразку в два бали. Третій раунд відбувався за повного домінування волинянина із розривом в кілька десятки балів, однак, нічого не вирішував.

Перемогу в зустрічі Стефановський міг би отримати лише за умови закінчення поєдинку достроково нокаутом, больовим або задушливим прийомом. Однак, суперник Тараса був діючим чемпіоном Світу з боротьби самбо та не дозволяв домінувати нашому спортсмену.

В ударній техніці Азербайджанець значно поступався та пропустив безліч ударів, однак, зумів встояти на ногах та не впасти на ринг.

За сигналом гонгу, що сповістив про завершення двобою, волинянин отримав перемогу в третьому раунді, однак, поразку в зустрічі.

У фіналі азербайджанець отримав швидку дострокову перемогу над представником із Росії. Тарас Стефановський, за результатами відкритого Чемпіонату Європи з універсального бою, виборов 3 місце та отримав бронзову медаль.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
в.д.л Показати IP 6 Серпня 2012 08:56
Ось це і є золота молодь!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus