USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Вихованець «Волині» забиває у Лізі чемпіонів

9 Листопада 2017 09:08
Азербайджанська команда «Карабах» з Агдама забила в юнацькій Лізі чемпіонів у чотирьох матчах двічі. І обидва голи провів у ворота «Атлетіко» вдома (1:5) і на виїзді (0:1) 18-річний українець Ярослав Деда. Це той самий колишній форвард «Волині», який наробив галасу в юнацьких і молодіжних чемпіонатах, викликався в юнацькі збірні, але якоїсь миті зник з поля зору футбольних фахівців в Україні, йдеться у газеті Волинські Новини від 9 листопада 2017 року.

Деда розповів про те, як потрапив в азербайджанський гранд і почав забивати в Лізі чемпіонів.

– Ярославе, ти вилетів з футболу на довгий час і здавалося, що взагалі можеш з ним закінчити. Що трапилося?

– Так, був момент цього року, коли думав закінчувати. Мав перелом плюсневої кістки й дуже довго лікувався. Агенти шукали варіанти, коли закрилося питання з «Волинню» і я вилікувався. Міг опинитися у німецькому «Вердері», але відгукнувся на варіант з «Карабахом». А коли зрозумів, що у них чудові шанси зіграти в юнацькій Лізі чемпіонів, то ще більше сил з’явилося, аби закріпитися в Азербайджані. Допомогло те, що приїхав сюди голодний до футболу.

– Тебе довго переглядали, перш ніж підписати контракт?

– Майже місяць. Спочатку тренувався з першою командою. Це було літо, а тут спека така, що ходити важко, не те, що бігати. Якось звик і підійшов «Карабаху». Правда, поки граю з юнаками і в дублі.

– Що за клуб ваш «Карабах»?

– Лідер разом з «Нефтчі» й «Габалою» в місцевому футболі. Юнаки і дубль грають матчі у містечку поблизу Баку, а основа – на стадіоні імені Тофіка Бахрамова. Скажу так: коли приїхав сюди влітку на перегляд, усе сподобалося так сильно, що просто загорівся залишитися надовго. База, поля, місто...

– Крім Ліги чемпіонів, юнацький «Карабах» грає ще в місцевій першості U-19?

– Юнацька ліга Азербайджану не сильна, рівень набагато нижчий за український. Найзатятіші матчі хіба з «Нефтчі». В останньому нашому дербі ми пропустили першими, але зрівняли, а в кінці матчу я переможний забив. Але навіть на юнаків ходять уболівальники.

– З фінансами «Карабах» не ображає?

– Подобається, що у нас є преміальні. Навіть коли виграємо в принципових матчах дубля і чемпіонату U19. Це здорово мотивує.

– Ліга чемпіонів принесла в Баку футбольний бум?

– Не те слово! На Лізі чемпіонів тут аншлаги. Ще й суперники, які нам випали... На плей-оф з «Копенгагеном» був аншлаг, на «Ромі» також. На «Атлетіко» трохи менше прийшло, тисяч сорок. Ось ще чекаємо в гості «Челсі». Дуже хочу тепер і англійцям забити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus