USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На колінах і з квітами: як у Луцьку зустрічали золоту призерку «Ігор нескорених»

31 Жовтня 2018 18:59
Волинянку Майю Москвич, яка виборола дві золоті медалі у стрільбі з лука на Іграх нескорених в Австралії, урочисто зустріли 31 жовтня біля будівлі Волинської облради.

Оваціями та квітами чемпіонку вітали керівництво області та просто небайдужі лучани.

Зауважимо, днями у «Борисполі» урочисто зустрічали національну збірну України, яка повернулася з міжнародних змагань «Ігри нескорених-2018», що відбувалися у Сіднеї. У складі збірної виступали й волиняни Майя Москвич, Богдан Оксентюк та Василь Омельченко.

До будівлі облради Майя прибула о 17.00 загорнутою в український прапор, який подарувала голові ОДА Олександру Савченку. Голова ОДА, своєю чергою, прийняв прапор на колінах та вручив «нескореній» лучанці квіти.
Майя Москвич відзначила, що для неї ця зустріч – більш хвилюючий момент, ніж перемога в Іграх нескорених.

Згодом під час прес-конференції волинянка зізналася, що перед поїздкою до Австралії пообіцяла, що докладе чимало зусиль, аби перемогти.

«Я знала, що мені потрібно відпрацьовувати кожен постріл, аби потім не жалкувати про результат. Напевно, всі, хто за мене переживав та молився, просто перестаралися, оскільки за спортивними розкладами мені в фіналі трапився досить легкий суперник», - розповіла спортсменка. Та відзначила, що підготовка до ігор була дуже складною.

«Я зрозуміла, що ці ігри важливі для тих, хто за мене вболіває. Коли я отримала медалі, то присвятила свої перемоги людям, які за мене вболівали. Сподіваюся, ви отримали радість, адже це все було для вас».

Також Майя поділилася, що після Ігор нескорених планує відпочити та обдумати абсолютно все, адже перемога для неї – велика несподіванка.
Під час заходу спортсменці вручили грамоту Волинської ОДА.
Відзначимо, що Ігри Нескорених (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, які заснував у 2014 році британський принц Гаррі. Головна мета змагань – вшанування військових ветеранів, підтримка їх реабілітації та адаптаційна допомога людям, які були поранені та втратили здоров’я під час військової служби. Українська збірна вперше взяла участь у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених» у 2017 році: тоді українці (їх було п’ятнадцятеро) здобули 14 медалей: вісім золотих, три срібні та три бронзові. Цьогоріч Україну на змаганнях представляли 14 чоловіків та одна жінка – волинянка Майя Москвич. Українці змагалися у 6 видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе. Наші співвітчизники вибороли 20 медалей: сім золотих, десять срібних, три бронзові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
11 Показати IP 31 Жовтня 2018 20:49
То хто патріоти зустрічали?
НА КОЛІНАХ І З КВІТА Показати IP 1 Листопада 2018 04:17
НА КОЛІНАХ І З КВІТАМИ?)))))
От-так Показати IP 1 Листопада 2018 09:53
А чому б і ні? Перед достойною жінкою - на колінах і з квітами!!!
волинянка Показати IP 1 Листопада 2018 11:14
Майя Москвич хиба учасниця АТО ? Де і у яких боях брала участь ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus