USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«З миру по нитці». Як фінансується волинський спорт

25 Лютого 2014 22:01
На всю спортивну галузь області планують виділити майже 15 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час прес-конференції, яка відбулася в обласному управлінні молоді та спорту сьогодні, 25 лютого. Захід відбувся з нагоди перемоги волинських важкоатлетів на Кубку України.

Начальник обласного управління молоді та спорту Галина Карнаухова зауважила, що сума в 15 мільйонів гривень виділяється на весь спорт. Тож кожному з видів спорту, у тому числі й важкій атлетиці, щороку дістаються незначні суми.

«Кошти, які виділяються, йдуть не лише на змагання, а й на школу вищої спортивної майстерності, де є відділення важкої атлетики, на підтримку обласної ДЮСШ «Колос». Ясна річ, що тих коштів не буде достатньо. Ми щоразу сподіваємося на підтримку і СФТ «Динамо». Готувати на змагання команду має як управління спорту так і федерація з виду спорту. Якщо буде організаційний підхід – буде лад», - зазначила вона.

Галина Карнаухова зазначила, що цього року в проекті обласного бюджету на спорт виділили 15 мільйонів гривень. Але цих грошей все одно недостатньо, тож завжди потрібно, каже вона, йти на перемовини.

«Ми велику ставку робимо на федерацію з виду спорту, бо без них ми мало варті в процесі підготовки до змагань на високому рівні. Відповідно до Бюджетного кодексу, за бюджетні кошти фінансуються змагання обласного і всеукраїнського рівнів. А всеукраїнські та міжнародні змагання для збірних фінансуються з держбюджету. Розпорядженням цих коштів є Міністерство молоді і спорту», - пояснила посадовець.

Вона додала, що ДЮСШ мають змогу готувати спортсменів до міжнародних змагань, тож таким чином можна залучити гроші на підготовку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus