USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Івана Купала на Волині. ВІДЕО

9 Липня 2014 18:31
Міжнародне фольклорне свято «Івана Купала» відбулося у прикордонному селі Гуща Любомльського району. Це театралізоване дійство організували в рамках реалізації спільного проекту «Польсько-українська співпраця зі сприяння розвитку туризму на прикордонній території», - інформує ВОДТРК.

Перед відкриттям Міжнародного фольклорного свята «Івана Купала» учасники запалили свічку та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих українських солдатів на сході України. А потім гостей та присутніх вітали керівники районної та місцевої влади, представники польської делегації. Концерт відбувся за участю численних фольклорних колективів району та прикордонних гмін Польщі.

Присутні мали змогу взяти участь у різноманітних конкурсах, побачити виступи учасників школи бойового мистецтва із села Рокині Луцького району, посмакувати запашним кулешем, чаєм, кондитерськими виробами. Також для дітей працювали актракціони. Учасники та гості свята пускали вінки на воду, стрибали через багаття, а охочі вночі вирушали у ліс на пошуки квітки папороті та скарбів.

Нагадаємо, свято Івана Купала на українсько-польському прикордонні відзначили народними гуляннями. Окрім того, традиційний український оберіг – ляльку-мотанку, зробили для українських військових жінки з сімей біженців спільно з місцевими активістами. Майстер-клас з виготовлення мотанок відбувся у рамках святкування Івана Купала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
кіноман Показати IP 10 Липня 2014 09:15
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus