USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

Від Туреччини до Індії: міжнародні танці у центрі Луцька

23 Серпня 2018 19:40
Навчитися танцювати національні танці Туреччини, України, Литви та Індії на Театральному майдані у Луцьку мали змогу усі охочі у рамках міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором».

Майстер-клас «Танцюємо разом» з вивчення національних танців чотирьох країн відбувся 23 серпня у центрі Луцька.

Лучан запрошували долучатися до запальних турецьких масових танців від молодіжного фольклорного танцювального колективу університету Хаджеттепе (Анкара, Туреччина). Учасники колективу англійською пояснювали рухи танцю – у спільному колі під ритмічні звуки барабану разом з гостями зі сходу танцювали десятки лучан.

Своєю чергою, представники ансамблю народної музики «Волиняни» Луцької дитячої музичної школи №3 пропонували станцювати краков’як, польку та інші традиційні танці. У парах з волинянками йшли до танцю учасники турецького колективу.

Фольклорний колектив «Гастаута» (Рокішис, Литва), пропонував покружляти у танку під литовські народні пісні. До танцю залучали щоразу більше глядачів.

Насамкінець настав час для найбільш екзотичних танців з далекої Індії. Танцювальний колектив «Тейджомай» (Мумбай, Індія) влаштував майстер-клас з вивчення індійських танців, зібравши до кола десятки лучан різного віку. Опісля майстер-класів згадані мистецькі колективи виступили з концертом «Під прапором України».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus