USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Новації мультимедійного тесту: що варто знати волинським вступникам

22 Березня 2023 17:36
Національний мультипредметний тест (НМТ) вступники 2023 року писатимуть три години й самостійно зможуть розподілити час на кожен із трьох блоків. Третій предмет – на вибір.

Про це розповіла Суспільному завідувачка відділу Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко.

«Ті, хто збирається складати тестування для вступу у 2023 році, також зможуть обрати країну і пункт тестування», – говорить Алла Корнейко. На сайті Українського центру оцінювання якості освіти вже оприлюднені демонстраційні варіанти тестів з української мови, математики, історії України та фізики.

Лучанка Олена Бундак готує цього року сина-одинадцятикласника до національного мультипредметного тестування. Жінка каже, що на успішність учасників може вплинути відсутність державної підсумкової атестації, оскільки востаннє цьогорічні випускники здавали її тоді, коли переходили з 4 у 5 клас.

Син Олени Ілля навчається у ліцеї № 26. Каже, що своє майбутнє бачить в ІТ-сфері, до мультимедійного тесту готується з дев’ятого класу, займається з репетиторами.
«Для вступу до закладу вищої освіти вступники мають набрати принаймні 10% від максимальної кількості балів з того чи того блоку завдань», – каже Алла Корнейко.
Зареєструватися на основну сесію мультипредметного тестування можна з 3 квітня до 3 травня. Тестування триватиме у два етапи: основна сесія відбудеться з 5 по 23 червня, додаткова – з 11 по 24 липня.
Як і торік, замість зовнішнього незалежного оцінювання пропонується провести вступне випробування у форматі удосконаленого національного мультипредметного тесту (НМТ).

Наприкінці січня в Міносвіти запропонували модель мультимедійного тесту-2023. Згідно з нею на складання тесту виділили три години, історія України – не обов’язкова.

На відміну від торішнього тестування, яке містило три блоки з української мови, математики та історії України, учасникам НМТ-2023 пропонують два обов’язкові предмети – українську мову та математику. Один предмет буде на вибір: це історія України, іноземна мова, біологія, фізика чи хімія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus