USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дзвінки вчителям та нотатки на ногах: назвали основні порушення під час написання НМТ

18 Липня 2023 06:43
Під час основної сесії Національного мультипредметного тесту (НМТ) 90 учасників виключили з тимчасових екзаменаційних центрів за порушення.

Основним видом порушень було списування, про це розповіла директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в інтерв’ю «Новій українській школі», повідомляє Українська правда. Життя.

Вступники, яких виключили, не зможуть узяти участь у додатковій сесії та вступити цього року до вишу.

Під час проведення тесту зафіксували наступні спроби учасників списати чи отримати підказки:

– користування телефонами з інтернетом;

– дзвінки до вчителів;

– нотатки на ногах, руках та одязі;

– виконання тесту сторонньою особою.

«Загалом із понад 260 тис. учасників це – невеликий відсоток тих, хто списував. Але кожна така ситуація створює середовище, яке нібито натякає учасникам, що так можна. Водночас порушення правил є надзвичайно ризикованим, адже інструктори все фіксують і учасники втрачають право на вступ у рік тестування», – розповідає Тетяна Вакуленко.

Нагадаємо, основна сесія НМТ розпочалася 5 червня і тривала до 23 червня, на неї зареєструвалося 284 тисячі вступників. За результатами основної сесії цьогорічного національного мультипредметного тесту 253 учасники не склали тест з української мови і 10755 учасників – з математики. Також повідомляється, за результатами основної сесії НМТ у 2023 році 3 685 абітурієнтів здобули 200 балів хоча б з одного предмета, а 50 із них отримали 200 балів з усіх трьох предметів.

Додамо, що 3 липня стартувала реєстрація електронних кабінетів випускників, що планують вступати до вищих навчальних закладів.

До слова, рекордні 600 балів з НМТ на Волині отримали випускниця Рожищенського ліцею Катерина Фіщук, випускник Горохівського ліцею №2 Дмитро Парій, а також випускниця ковельського ліцею №11 Богдана Ладанець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus