USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Академія СБУ оголосила умови вступу

22 Листопада 2010 18:11
Національна академія Служби безпеки України затвердила умови вступу для абітурієнтів/

До участі в конкурсі для зарахування на перший курс Національної академії за програмою підготовки офіцерів допускаються особи, які відповідають вимогам проходження військової служби і професійного добору співробітника Служби безпеки України, - повідомили в СБУ України у Волинській області.

Вік кандидатів на навчання від 17 до 21 року (17 років обов’язково повинно виповнитися в рік зарахування на навчання). Для військовослужбовців і військовозобов’язаних віком 18-23 роки, які не мають офіцерських звань.

Абітурієнту рекомендується критично оцінити свої моральні якості; рівень підготовки і схильність до творчого навчання, здібності логічно мислити та постійно вдосконалюватися; здатність наслідувати кращі військові традиції українського народу, берегти честь і гідність офіцера, поважно ставитися до історичної спадщини і традицій української спецслужби; готовність дотримуватися статутів Збройних Сил України та служити інтересам Батьківщини на тій ділянці і в тій місцевості куди він буде направлений після закінчення Академії; готовність до збереження державної таємниці; рівень психологічної та фізичної готовності до вирішення практичних завдань із захисту державної безпеки.

Згідно із Правилами прийому відбір кандидатів з числа громадян України на навчання до Національної академії Служби безпеки України проводять підрозділи кадрового забезпечення Центрального управління, регіональних органів, органів військової контррозвідки, навчальних закладів Служби безпеки України. Той, хто має бажання навчатися в Академії, може звернутися з письмовою заявою за місцем проживання (навчання, строкової служби) в один із зазначених кадрових підрозділів, зокрема для мешканців Волині в кадровий підрозділ Управління СБУ у Волинській області або отримати консультацію за телефоном 792545. Кількість кандидатів до вступу на навчання не обмежується.

Конкурс зарахування вступників 2011 року розпочнеться 1 липня.

Вступники, які рекомендовані на навчання за програмою підготовки офіцерів – оперативних співробітників, напрям «Правознавство», подають сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти з оцінками з української мови і літератури, профільних предметів історія України та іноземної мови, при цьому мінімальний бал з історії України -170 балів, з іноземної мови – 140 балів.

Вступники на навчання за програмою підготовки офіцерів – перекладачів, напрям «Філологія», подають сертифікат з історії України, профільних предметів української мови і літератури та іноземної мови. Мінімальний бал з профільних предметів – 160 балів.

Для категорії осіб, які відповідно до нормативно-правових актів Міністерства освіти і науки України мають право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів, будуть проводитися письмові тести, виконання яких оцінюватиметься за шкалою від 100 до 200 балів.
Для конкурсного балу вступників враховуються середній бал документа про повну загальну середню освіту, який додається до суми балів сертифікату, або результатів вступних випробувань.
Правилами прийому передбачено нарахування додаткових балів для вступників, які досягли визначних успіхів у вивченні профільних предметів, є учасниками міжнародних олімпіад, призерами IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових предметів, III етапу Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.
Після реєстрації документів відбуватиметься оцінювання рівня фізичної підготовленості абітурієнтів за результатами виконання нормативів з трьох вправ: біг на 100 метрів, підтягування для юнаків, комплексна силова вправа для дівчат, біг на 3 000 метрів для юнаків та 1 000 метрів для дівчат. Бал рівня фізичної підготовленості вступника оцінюється за шкалою від 2 до 15, які додаються до конкурсного балу.
Детальну інформацію про Національну академію СБ України та правила прийому розміщено на офіційному сайті навчального закладу за Інтернет адресою http.academy.ssu.gov.ua. В Академії функціонує телефонна лінія приймальної комісії з питань вступу на навчання до нашого закладу - (044) 527-76-24.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
МВС Показати IP 8 Листопада 2013 22:26
Які придмети ЗНО потрібно здавати для втупу в інститут.
М.М Показати IP 20 Жовтня 2016 02:06
Які вимоги до вступу в Академію СБУ для учасників бойових дій?
Макс Показати IP 9 Жовтня 2017 17:09
Чи можливо буде вступити на рік 2018\2019, я кщо мені тільки буде 17. 20жовтня 2018року

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus