USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Антимонопольники візьмуться за «епідеміологічних спекулянтів»

3 Листопада 2009 17:49
Антимонопольний комітет порушив справу за фактом необґрунтованого підвищення торговельними мережами цін на часник, цибулю й лимони. Про це 3 листопада інформують «Волинські новини».
Про це повідомив на брифінгу у вівторок виконувач обов’язків голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба Комітету. За його словами, АМКУ виявив факти суттєвого підвищення торговельними мережами цін на зазначені продукти, які рекомендовані лікарями для профілактики грипу.Такі дії реалізаторів, на думку Комітету, мають ознаки порушення конкуренційного законодавства і будуть розслідувані.
«Дехто з горе-бізнесменів вирішив, що настав час заробити на епідемії грипу і суттєво підвищив ціни на лимони, часник і цибулю, споживання яких останнім часом збільшилося, - сказав Мельниченко. - Тому мною прийнято рішення порушити справу, провести розслідування і притягнути до відповідальності тих суб’єктів, які вирішили «нагріти» руки за рахунок українських родин», - повідомив він.
Мельниченко зазначив, що у Комітеті створено спеціальну робочу групу фахівців, які здійснять виїзні перевірки великих і середніх торговельних мереж. Територіальним відділенням АМКУ доручено провести аналогічні слідчі дії в усіх регіонах. Якщо встановлення необґрунтованих цін на продукти харчування підтвердиться, до торгівців будуть застосовані штрафні санкції, що можуть скласти до 10% річного обороту компаній.
Крім того, керівник АМКУ повідомив, що домовився з Державною митною службою про оперативне отримання інформації щодо ввезення лимонів на територію України – пише Українська правда.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
KDE4 Показати IP 4 Листопада 2009 12:33
краще би вони взялись за перевізників!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus