USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Аспіранти та кандидати наук складатимуть обов’язковий іспит з української

4 Березня 2010 09:37
Міністр Іван Вакарчук вніс на розгляд Уряду постанову «Про затвердження Положення про підготовку науково-педагогічних і наукових кадрів».
Ця постанова передбачає обов\'язковий екзамен з української мови (за професійним спрямуванням) при вступі до аспірантури та складання кандидатського екзамену з української мови на здобуття наукового ступеня кандидата наук.
Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі МОН.
«У всіх країнах світу для того щоб здобувати докторську ступінь потрібно належно володіти державною мовою, знання якої перевіряє стандартизований тест на кшталт TOEFL у Британії та США. Кабінет міністрів України 2 березня проголосував введення такого світового стандарту, який також підтримали Національна академія наук України, Вища атестаційна комісія та Спілка ректорів вищих навчальних закладів», – йдеться у повідомленні.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Українець Показати IP 4 Березня 2010 13:10
Так тримати! Щоб кандидати наук хоч знали, як пишеться слово "кандидат" :)
Вікінг Показати IP 4 Березня 2010 13:57
Я за таку новацію. Однак стосовно того, що у всіх країнах таке є - перебор. Я в Польщі захищав дисертацію, то обовязковими екзаменами були: філософія, іноземна мова та предмет. Польської ніхто не складав. Але там усі добре знають цю мову.
Snap_x Показати IP 4 Березня 2010 16:07
Добре що тянемося до світових стандартів. Але ж "Проффесор" хоче зробити ще й російську державною, цікаво чи будуть дві обов'язкові, чи на вибір???
Evil Показати IP 7 Березня 2010 22:48
До Снап. Спеціально для тебе введуть третю, китайську.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus