USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Автопорушники платитимуть штраф «електронному даішнику»

5 Лютого 2010 16:07
Для сплати штрафів в автомобілях ДАІ встановлять платіжні термінали.
Водії, що порушили Правила дорожнього руху, отримають змогу сплатити штраф на місці за допомогою банківської картки.
Державна автоінспекція протягом місяця проводить експеримент зі сплати водіями штрафів через платіжні термінали безпосередньо в автомобілях патрульної служби. У ДАІ експеримент вважають вдалим і з часом планують встановити такі термінали в кожному патрульному автомобілі ДПС. Також введення терміналів вважають черговим кроком до викорінення корупції, – пише ТСН.
Як повідомляє прес-служба ДАІ, у Києві та Дніпропетровську на початку року запроваджено використання платіжних терміналів, за допомогою яких штрафи за порушення Правил дорожнього руху можна сплачувати на місці складення протоколів.
У відомстві наголошують, що на адресу ДАІ надходять скарги щодо недосконалості процедури сплати штрафів за порушення ПДР. Саме з метою спрощення процедури сплати штрафів за скоєні порушення, як експеримент, впроваджено використання нарядами ДПС терміналів оплати, що дозволяють здійснити сплату штрафу за допомогою платіжної картки безпосередньо на місці винесення постанови про штраф.
Як зазначають у ДАІ, таке нововведення вигідне насамперед водіям. Зручність даного способу сплати штрафів для водія полягає в тому, що він не витрачає час на простоювання в черзі банківської установи, а потім – щоб надати квитанцію в ДАІ. Сплативши штраф на місці, водій впевнений, що його не очікуватиме неприємний «сюрприз», коли він буде звертатися до ДАІ, зокрема при проходженні техогляду або зняттю з обліку авто.
Стягнення штрафу працівниками ДАІ може бути проведене безпосередньо в службових автомобілях ДПС. Для цього водію, який порушив Правила, необхідно мати при собі банківську картку. Щоправда, не кожен штраф може бути сплачено на місці, а лише за ті порушення ПДР, прийняття рішення стосовно яких входить до компетенції ДАІ.
Водночас, у ДАІ зазначають, що сплата штрафу на місці порушення – це добровільна справа кожного порушника ПДР. Якщо водій згоден з доводами інспектора і визнає свою провину в скоєнні правопорушення, то він може скористатися можливістю та сплатити штраф через банківський платіжний термінал.
Ситуація з оплатою штрафу аналогічна з розрахунком у супермаркеті за придбаний товар. У результаті такої операції з карткового рахунку гроші прямо потрапляють на потрібні рахунки Держказначейства. Турбуватися про безпеку зняття коштів не варто, тому що співробітник ДАІ зобов’язаний видати водієві чек з POS-терміналу про списання коштів, інший оригінал чеку прикріпляється до адміністративного протоколу про порушення.
Прес-служба ДАІ зазначає, що за місяць використання таких платіжних терміналів стала очевидна їх зручність. Державтоінспекція та водії, які вже таким чином сплатили штрафи, вважають, що подібне нововведення значно спрощує процедуру оплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus