USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Азаров запевняє, що Янукович – не проросійський

13 Жовтня 2010 17:39
З приходом до влади президента Віктора Януковича зовнішня політика України стала передбачуваною і своїх сусідів країна перестала ділити на «поганих» і «хороших»

Про це сьогодні в ході виступу на конференції «Україна: від кризи до зростання. Економіка, інвестиції, ринки», яка проходить в Королівському інституті міжнародних відносин Бельгії «Егмон», заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Для нас немає поганих і немає хороших сусідів. Ми однаково зацікавлені в дружніх стосунках і з Росією, наприклад, і з Польщею, яка є нашим західним партнером і нашим сусідом давнім, з яким у нас давні історичні зв'язки і традиції», - цитує Азарова «Фокус».

Разом з цим прем'єр відзначив, що Росія є найбільшим торговим партнером України, і з приходом до влади Януковича були зняті проблемні питання у відносинах з Росією.

«Перше, що ми зробили, це прибрали наноси нерозуміння, ворожнечі, конфліктів і попрацювали над тим, щоб створити довірчу атмосферу між керівництвом наших країн», - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що немає підстав вважати українську владу проросійською, виходячи з частих зустрічей керівництва країн. Він навів дані про те, що федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель за останній рік зустрічалася з російським керівництвом 16 разів, у той час як президент і прем'єр-міністр України зустрічалися з керівництвом Росії 8 разів.

«Тобто, у два рази менше, ніж пані Меркель. Однак пані Меркель ніхто не звинувачує в проросійській орієнтації», - сказав Азаров, підкресливши, що керівництво України також досить часто зустрічається з керівництвом європейських та інших країн.

«Наша зовнішня політика збалансована. Вона не проросійська, не прозахідна. Вона українська політика. І такою буде завжди. Вона, перш за все, буде реалізовувати економічні інтереси нашої країни», - сказав Азаров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus