USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

БЮТ хоче заборонити виборцям голосувати «проти всіх»

26 Жовтня 2009 15:25
Таким чином виборця хочуть заохотити до активного голосування й до дачі голосу за певного кандидата. Про це 26 жовтня повідомляють «Волинські новини».
Депутат Верховної ради, член фракції Блоку Юлії Тимошенко Валерій Писаренко пропонує парламенту виключити з виборчого бюлетеня на виборах президента рядок «Не підтримую жодного кандидата на пост президента України». Про це сказано в законопроекті «про внесення змін у деякі законодавчі акти України відносно виборів президента України», зареєстрованому в Раді 22 жовтня, – пише ТСН.
У пояснювальній записці законопроекту зазначається, що виключення такої графи буде сприяти заохоченню виборця до активного голосування й до дачі голосу за певного кандидата через те, що неявка виборця на ділянку має практично такі самі наслідки для визначення результатів голосування, як і вибір виборцем графи «Не підтримую жодного кандидата».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2009 22:01
ну так, треба взагалі виключити всі пункти і залишити просто "За ВОНА" :)
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2009 09:53
"проти всіх" - це не позиція, це поза. Нам дійсно потрібно навчитися вибирати, а не голосувати проти всіх і тим самим делегувати своє право голосу іншим. Я не думаю, що цей пункт виключать з бюлетенів, але молодий політик проблему сформулював правильно
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2009 11:15
Невже сподіваються, що електорат замість "проти всіх" буде ставити відмітку "ВОНА"?? :)
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2009 16:48
І чому це "проти всіх" - це не позиція? А якщо б у Конституцію записати, що у виппадку, коли більшість голосує "проти усіх", то другий тур утворюють ТІЛЬКИ НОВІ кандидати?
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2009 21:18
У тричі несудимих це "нє вопрос" - виборчі комісії контрольованих ними областей дадуть на гора не менше 100% голосів виборців. Інакше члени не отримають бабло і будуть покарані. Тому недоречно жувати соплі, коли вибір стоїть між кримінальним авторитетом і Тимошенко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus