USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Борис Клімчук виступив у парламенті

9 Червня 2010 17:55
«Реформа освітньої галузі є актуальною для усього українського суспільства», - на цьому наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук у своєму виступі 9 червня під час парламентських слухань.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Слухання тривали на тему «Запровадження 12-річної загальної середньої освіти в Україні: проблеми та шляхи їх подолання». Парламентарі шукали механізми підвищення якості загальної середньої освіти та обговорювали термін навчання в школах.

«Ми на порозі реформування. Для наших дітей важливо отримати якісну середню базову освіту, що дасть їм старт до подальшого навчання», - наголосив керівник Волині.

У виступі він торкнувся ходу реалізації постанови Верховної Ради «Про впровадження мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості».

Голова облдержадміністрації пропонує пом'якшити дію мораторію та дати можливість органам влади на місцях оптимізувати мережу сільських закладів освіти, щоб уникнути малокомплектних класів, де якість освіти виявляється низькою.

Зокрема, Борис Клімчук повідомив, що на Волині за згодою громад може бути призупинена діяльність шести шкіл першого ступеня з кількістю від двох до семи учнів.

Окремо голова облдержадміністрації звернув увагу на проблеми вищої школи. На його думку, держава повинна регулювати кількість вищих навчальних закладів і кількість фахівців, яких вони готують.

Завершив свій виступ закликом до пошуку нових методів навчання українських дітей шанувати читати книгу. Адже нинішні школярі більшість свого вільного часу просиджують за комп'ютерами, що обмежує їх розвиток як гармонійних особистостей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus