USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чорнобильці можуть лишитися без пільг, - нардеп

22 Лютого 2011 08:57
У "чорнобильців" можуть забрати пільги та соціальні виплати – українські парламентарії планують перекроїти "чорнобильське" законодавство.

Про це в понеділок, 21 лютого, розповів народний депутат України Віктор Олійник під час прес-конференції в Луцьку.

Як розповів Олійник, у профільному комітеті Верховної Ради нещодавно пройшов слухання законопроект під назвою «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду».

У перехідних положеннях цього закону законотворці передбачають внести зміни до понад 10 законів, що стосуються пільг і соціальних виплат для інвалідів та ветеранів війни. До цього переліку також відносяться працівники освіти, культури, медицини. Проте, в разі, якщо закон приймуть, найбільше від нього постраждають українці, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

«Якщо раніше в законодавстві про соціальний захист чорнобильців було прописано, що розмір соцвиплати збільшується, коли збільшується пенсія чи зарплата, то тепер цю норму замінить у законі одна фраза – «згідно постанов Кабінету Міністрів України». Тобто вона може бути і 10, і 20, і 100 гривень… Пільги, соціальні виплати одним законопроектом все це хочуть забрати», – пояснює обранець.

Крім цього, цим законопроектом інвалідів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС можуть позбавити і безкоштовного санаторно-курортного оздоровлення.
«В цьому проекті закону забрали одне слово – «щорічна». Хоча раніше була безкоштовна щорічна санаторно-курортна путівка. Тобто тепер вона може видаватись один раз в 5, 10 чи 100 років», – стверджує нардеп.

Тим часом, каже Олійник, донині щороку понад 100 тисяч чорнобильців реально оздоровлюються завдяки гарантованим державою безкоштовним путівкам.
«Щороку майже 400 мільйонів гривень виділяється на санаторно-курортне оздоровлення», – додає він.

Олійник каже, що розгляд даного законопроекту вже сколихнув громадськість, зокрема чорнобильські організації.

«Лише за два тижні після того, як цей проект був опублікований на сайті Верховної Ради, наш профільний комітет отримав понад 300 звернень від громадських організацій, у яких вони висловили своє негативне ставлення до цього законопроекту. За всю історію комітету такого не було», – переконує він.
Нардеп каже, що чорнобильці налаштовані рішуче – в разі прийняття закону готові страйкувати.

За прогнозами Олійника, законопроект розглядатимуть у парламенті вже в березні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
IgorOkCJ Показати IP 22 Лютого 2011 10:58
От ідіоти... все роблять щоб народ страждав... Нехай би вони робили різні роботи по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, тоді побачив би якби вони тоді заспівали... І так тих чорнобильців залишилась купка, так вони і ще хочуть відібрати невеликі пільги у них.. Що мали б навпаки якось допомагати і збільшувати виплати ним, так вони...... Слів невистачає..! Одним словом: не влада, а купка .....
саша Показати IP 24 Лютого 2011 14:51
я читав проект згаданого закону. Там "Торба" не тільки чорнобицям, а й пожежникам, лікарям, працівникам культури, освітянам. І так у нас в Україні найстарші в Європі педагоги і лікарі. А з такими законами той зовсім крім пенсіонерів не буде кому працюватиу школах та лікарнях. куди ми падаємо ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus