USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Газовий колапс: через дії Кабміну Луцьк та інші міста можуть залишитися без гарячої води на Великдень

28 Квітня 2021 16:31
На Великдень Луцьк та більшість України можуть залишитися без гарячої води. Річ у тім, що 1 травня 2021 року завершується строк дії положення про покладання спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу, у відповідності до якого відбувалося постачання газу виробникам теплової енергії для потреб населення від НАК «Нафтогаз України».

Як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час сесії міської ради, через відміну покладання спеціальних обов’язків на постачальників природного газу не лише обласний центр Волині, а й більшість міст України на Великдень можуть залишитися без газу.

Читати ще: Плюс 20%. Як наступного дня після підписання меморандуму з тарифів «Нафтогаз» підвищив ціни на газ.

Очільник міста наголосив, що з 1 травня може припинитися постачання блакитного палива. З його слів, у «Нафтогазі» вимагають, аби КП«Луцьктепло» як виробник теплової енергії внесло аванс за користування газом у розмірі майже 120 мільйонів гривень, враховуючи поденне використання газу.

«Уявляєте які це гроші? Їх на підприємстві ніколи не було й не буде. Тому що люди не розраховуються за комунальні послуги наперед. «Нафтогаз» нам не дасть кредит, враховуючи ситуацію на підприємстві, штучно створену тим же «Нафтогазом», - обурився Ігор Поліщук.

Мер наголосив, що міська влада шукатиме вихід із ситуації і зробить все, аби на Великдень мешканці громади не залишилися без гарячої води.

Читати ще: Газова петля. Як у меморандумі з тарифів хочуть повісити величезні борги за газ на місцеві бюджети й людей

«Сьогодні люди виснажені коронавірусом, безробіттям та іншими проблемами. А вони ще хочуть гарячу воду відключити», – зазначив міський голова.

«Ми вчергове стикаємось із сюрреалізмом. Тепер від нас хочуть гроші наперед. І непідйомні суми… А все тому, щоб хтось міг заробити на лучанах», - додав депутат Микола Федік.

Він акцентував, що найбільше дивує те, що нема кому донести весь абсурд ситуації до «верхівки».

«У нас що немає влади? Чи президент з прем’єр-міністром поки на роялі грають? Сьогодні всі міста України ризикують залишитися без газу напередодні Великодня тільки тому, що хтось хоче заробити великі кошти. На місці ми ситуації не змінимо. Але ми можемо скоординуватися з депутатським корпусом, Асоціацією міст України та їхати відстоювати власні права у Київ» - емоційно підтимав міського голову депутат.

До слова, раніше між Кабінетом Міністрів та Асоціацією міст України був підписаний меморандум, в якому йшлося про те, що уряд буде компенсовувати різницю у ціні за газ.

Та станом на сьогодні меморандум виконується лише зі сторони Асоціації міст України та її членів в частині взятих на себе зобов’язань, але не виконується Кабміном.

«В четвер від імені Асоціації місті України ми звернулися до прем’єр-міністра з вимогою терміново провести до 1 травня нараду з метою обговорення ситуації щодо виконанням Меморандуму. Станом на сьогодні жодної відповіді від них немає», - наголосив Ігор Поліщук.
Зважаючи на ситуацію, що утворилася на ринку газопостачання, депутати Луцької міської ради звернулися до прем’єр-міністра України Дмитра Шмигаля з проханням продовжити дію положення про покладання спеціальних обов'язків до 1 травня 2022 року, оскільки хаос у взаємовідносинах між теплогенеруючими та газопостачальними підприємствами поглибить ще більше кризові явища на ринку газопостачання та поставить комунальні підприємства, які генерують теплову енергію для громади, на межу виживання.
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
дідо Показати IP 28 Квітня 2021 17:46
Споживати хочуть, а платити не хочуть.
Анонім Показати IP 28 Квітня 2021 18:23
пани чубляться....
Отакої Показати IP 28 Квітня 2021 19:10
А облік у вас є тої "золотої"гарячої води.Мільйони кубометрів виливається в каналізацію,бо ж вони по нормах споживання платять і ванну хоч кожен день.Так не буде.Все має ціну.І ніхто в борг вже давати не буде.Лічильнички в кожну оселю і вузол на будинок.Все інше говорильня.
Анонім до Отакої Показати IP 28 Квітня 2021 22:37
вузол на будинок? куди зникли гроші на кап. ремонт труб в будинках? чому мешканці щомісяця повинні відшкодовувати втрати мережі, кап. ремонт якої за стільки років експлуатації будинку був профінансований мешканцями шляхом сплати коштів на утримання будинку?
73% Показати IP 28 Квітня 2021 20:02
Ми не за таке голосували. Виддайте наші гроши! Де низкі таріфи?
скептик Показати IP 28 Квітня 2021 20:16
щось вся та ситуація нагадує голодомор 30-х років, коли вказівками зверху вимітали в людей останні крихти. тепер вказівками зверху вимітають останні гроші з кишень, що призведе до голоду. один князьок колись пішов податі вдруге збирати. добром для нього це не закінчилось. ДО СОКИРИ КЛИЧЕ РУСЬ !!!!!!!!!
Z до скептик Показати IP 28 Квітня 2021 21:07
Русь не кличе- окраiна Русi кличе
скептик до Z Показати IP 28 Квітня 2021 21:17
ну окраїна русі - маацковія або моксель , також кличе. але їх ОМОН зразу товче і НОВІЧКОМ кормить
берия Показати IP 28 Квітня 2021 20:25
это вам не проклятый совок, когда все тарифы укладывались в 10 процентов средней пенсии - теперь «зарабатывают» в три шкуры, хотя раньше хватало)
скептик до берия Показати IP 28 Квітня 2021 21:14
при совку багато чого було з ніг на голову поставлено. бензин в канаву виливали, бо не змогли виїздити. зате брали податок з холостяків, щоб не хлистали багато горілки. собівартість хліба була 85 копійок, а продавали за 16 копійок.аналогічно з молоком і мясом. зате колгоспникам платили 30 рублів в місяць, а парторгу - 250 рублів плюс номенклатурні товари.
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2021 21:30
При радянській владі люди відчували себе людьми. Ніхто їх не грабував так як зараз. Скоро вже за повітря і за доставку повітря введуть плату.
скептик до Лучанин Показати IP 28 Квітня 2021 22:56
ні, у тюрмі народів серисери ніхто не грабував. там у концтаборах безкоштовно працювали мільйони незаконно засуджених.
До скептика. Показати IP 28 Квітня 2021 21:36
За 30 рублів можна було колгоспнику купити майже 200 буханок хліба. А зараз щоб купити 200 буханок хліба треба віддати 4 тис грн. Треба все співставляти а не наводити цифри бездумно.
скептик до До скептика. Показати IP 28 Квітня 2021 22:59
тобі ще раз пояснити, звідки брався хліб по 16 копійок ? бо тому ж колгоспнику зарплату не платили
Анонім до До скептика. Показати IP 28 Квітня 2021 23:04
для фермера тепер 4000 грн - на зубочистки
Дєд до Анонім Показати IP 29 Квітня 2021 03:50
На варшавці продають там, не бачив тих фермерів?
скептик до Дєд Показати IP 29 Квітня 2021 11:44
у тебе наївне уявлення про фермера. ФЕРМЕР на варшавці не стоїть. він продає гуртом. а на варшавці стоять нащадки тих, кому платили 30 рублів
Оооо Показати IP 29 Квітня 2021 06:04
Радянські люди - ви убогі. Не воскресне ні ленін, ні берія, ні сралін, ні інша совкова сволота. Срср згинув у пеклі, не витримавши реалій, туди йом й дорога
Дєд до Оооо Показати IP 29 Квітня 2021 10:35
В Європі і США вже соціалізм
скептик до Дєд Показати IP 29 Квітня 2021 11:46
соціялізми, комунізми - це утопія, брєд сивої кобили.
Дєд до скептик Показати IP 30 Квітня 2021 11:48
Поки молодий і дурний кожен думає що стане капіталістом, а в років так 40 зрозуміє що ганявся за морквиною на палиці :D
скептик до Дєд Показати IP 1 Травня 2021 00:00
c'est la vie
Москаль до Оооо Показати IP 29 Квітня 2021 13:21
У кого нет прошлого- не будет и будущего
буба Показати IP 29 Квітня 2021 08:24
прикра правда життя: щось зміниться лише тоді, коли вперед ногами винесуть останнього, народженого в ссср.
скептик до буба Показати IP 29 Квітня 2021 11:48
наївний ти чоловік. НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ. поки люди не навчаться жити по закону а не по понятіям. так от теперішня молодь більш схильна жити по понятіям, ніж ті, хто народився в серисери
Батько Показати IP 29 Квітня 2021 09:26
Такого геноциду, не було ніколи,безвладдя.Нічого вони за холодну здеруть не менше. Враховуючи, що вони за саме відоведвелення беруть за ціною гарячої води.Ще за наші власні щочікі здерають,,(які вони мали поставити )))абонеменську плату щомісяця.А за газ взагалі мови не мае....Тих хто дав приватизувати ці об'єкти треба посадити в тюрму, або розстріляти. Об'єкти мають бути повернуті в власність держави тоді буде толк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus