USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чиновник Тимошенко, якого шукає СБУ, працевлаштувався в Австрії

7 Лютого 2011 10:30
Екс-глава Держкомрезерву Михайло Поживанов повідомив, що знаходиться в Австрії, де отримав вид на проживання.

Про це він розповів Газеті по-київськи, - пише Кореспондент.

Поживанов розповів, що в червні 2010 року переніс операцію з видалення каменя з жовчного міхура в австрійській клініці Рудольфінерхауз. Цікаво, що там же у 2004 році лікували Віктора Ющенка.

У Відні Поливанов познайомився з керівником однієї інвестиційної компанії, який запропонував роботу. За словами екс-чиновника, у Відні він отримує 6 тисяч євро зарплати.

«Я зібрав в Україні всі документи - копії дипломів, довідки з Мін'юсту і МВС, і 6 вересня мені дали дозвіл на проживання та роботу в Австрії», - повідомив Поживанов. Він уточнив, що контракт дійсний до 2015 року, а дозвіл на роботу - до 2012 року.

На запитання Газети по-киевски про те, чи збирається він просити австрійські влади надати йому політичний притулок, Поживанов сказав: "На відміну від Данилишина, політичний притулок мені не потрібно. У мене є посвідчення на проживання. Я майже громадянин Австрії, тільки без права голоси ".

У той же час екс-глава Держкомрезерву повідомив, що не має наміру домагатися австрійського громадянства.

Поживанов також розповів про свої стосунки з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим і ще одним регіоналам Володимиром Рибаком.

"Це не дружба - просто хороші відносини. У 90-ті, коли в мене був конфлікт з Щербанем і мені погрожували розправою, Рибак і Клюєв мене серйозно підтримали. Зараз я їм передавав звернення, але відповіді не було. Можливо, в цій ситуації вони нічого зробити не можуть", - заявив Поживанов.

Він зазначив, що в Україні в нього залишився будинок на 20 квартир на Воздвиженці в Києві, "будував його на продаж до 2008-го. Одну квартиру готував собі, але так і не переїхав. Зараз цей будинок заарештований. Ще залишився офіс у столиці" .

Як повідомлялося, Служба безпеки України порушила проти Михайла Поживанова кримінальну справу за підозрою в розкраданні 35 млн гривень.

Генеральна прокуратура оголосила його в розшук.

З грудня 2007 року Поживанов обіймав посаду голови Державного комітету з державного матеріального резерву, а з грудня 2008 по березень 2010 року - посаду заступника міністра економіки Богдана Данилишина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus