USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ДАІ – проти зменшення швидкості руху

13 Липня 2010 09:32
Державтоінспекція озвучила свою позицію, щодо різних нововведень, які готуються в новій редакції Правил дорожнього руху. Зокрема керівництво ДАІ - проти пропонованої вимоги, що зобов'язує водія при зупинці інспектором ДАІ виходити до нього з машини для розмови.

Про це повідомив заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник, - повідомив УБР .

Зате ідея їздити вдень з увімкненим світлом фар у період з 1 листопада по 31 березня, підтримується Державтоінспекцією, так як це має позитивним чином позначитися на безпеці руху. Тим більше, що така вимога вже давно існує в деяких європейських країнах і зарекомендувала себе позитивно.

Керівництво ДАІ проти зниження швидкості руху на заміських дорогах з роздільними проїжджими частинами з 110 км/год до 90 км/год. Сергій Будник заявив, що він буде наполягати на збереженні існуючої вимоги. Не зміниться й швидкість руху в містах, знижувати її з 60 до 50 км / год (така планка встановлена в багатьох європейських країнах) ДАІ не збирається.

Враховуючи, що багато сучасних мотоциклів дозволяють безпечно рухатися на високих швидкостях, цілком можливо, що ДАІ підніме для них максимальну планку швидкості руху за містом, прирівнявши її до швидкості легкових автомобілів.

Нагадаємо, що в даний час в Україні проходять громадські обговорення нової редакції Правил дорожнього руху, які готує Державтоінспекція спільно з різними структурами і відомствами, задіяними у сфері організації дорожнього руху, та громадськими організаціями.

Всього в ДАІ прийшло понад 700 пропозицій окремих положень правил дорожнього руху, з яких 267 стосуються внесення змін в існуючі чинні положення Правил та 40 - внесення абсолютно нових положень (термінів, вимог до організації руху велосипедистів, нових дорожніх знаків і розмітки).

Ознайомитися з нововведеннями можна на офіційному сайті Департаменту ДАІ.

Як повідомив Сергій Будник, швидше за все нова редакція правил дорожнього руху буде готова через 2-3 місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus