USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для України найнебезпечніша демократія – імітаційна, - Карасьов

16 Вересня 2010 17:59
В Україні існує реальна загроза того, що демократія не буде згорнута повністю, а перетвориться на «імітаційну», - вважає лідер партії Єдиний Центр, політолог Вадим Карасьов.

Про це він розповів 15 вересня під час відео-чату інтернет-видання «Волинські новини».

«Є ризики загрози проведення нечесних, шахрайських виборів. І це може повернути нас до ситуації шахрайських еліт. І хоч вибори можуть бути по формі демократичні але загроза у нас не в тому, що буде згорнута демократія, а в тому, що вона стане шахрайською, фасадною, імітаційною», - сказав Карасьов.

Політолог пояснив, що загроза такої демократії полягає в тому, що при ній існують і свобода слова, і інші необхідні атрибути, - але контрольовані.

«Є ток-шоу, є інтернет – зона неконтрольована, вільного доступу. Але конкурентних реальних виборів може не бути», - наголосив Карасьов.

«Коли такий жорсткий авторитаризм, - Захід починає тиснути. І тоді буде підтримка опозиції, буде підтримка громадянського суспільства. А коли так: та в них же імітаційна демократія, чого ми будемо тут допомагати опозиції? От влада там стабільна, газ стабільно транзитує через територію України. Хай так і буде». Щоб можна було сказати, «вони демократи», що «вони - за європейські вибори». Хоча і пані Меркель і Саркозі, - всі розуміють, що ніякого європейського вибору, що ніякої демократії. Це так собі – зручно», - сказав Вадим Карасьов.


Переглянути запис відео-чату з Вадимом Карасьовим
.

Читати текст відео-чату з Вадимом Карасьовим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus