USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До кінця року ліки продаватимуть за рецептом

5 Липня 2010 08:42
Уряд планує повернення до системи рецептурного відпуску ліків до кінця цього року – заявив міністр охорони здоров'я Зиновій Митник.

Про це з посиланням на «Дзеркало тижня» пише «Українська правда».

«Недавно відбулася нарада у прем'єр-міністра, на якій розглядали питання фармацевтичної галузі, говорили про підтримку вітчизняного виробника ліків та медобладнання, про доступність медикаментів», - розповів він.

«Є відповідне доручення, щоб запровадити рецептурний відпуск медпрепаратів. Звісно, залишиться група безрецептурних, - ніхто не відпускатиме зеленку за рецептом», - сказав Митник.

«Ми також хочемо домогтися, щоб у рецепті зазначалася міжнародна непатентована назва препарату, аби пацієнтові не нав'язували препарат якоїсь однієї фірми», - заявив він.

«І тоді пацієнт прийде в аптеку, там йому запропонують 10 чи 12 виробників потрібного йому препарату, назвуть ціну, а він уже сам вибиратиме. Гадаю, так буде ще до кінця нинішнього року», - запевнив міністр.

Митник підкреслив, що уряд має на меті вирішити проблему недобросовісної реклами ліків у ЗМІ.

«Неприпустимо, коли невідомо що видається за ліки, коли запевняють, що це допоможе вилікувати не лише легкі захворювання, а й рак», - заявив він.

«Розбиратимемося з біологічно активними добавками, хочемо запровадити ліцензування БАДів, бо на цьому теж дурять людей: дідусь чи бабуся, повіривши рекламі, складають півроку гроші, купують казна-що й чекають одужання. А потім пишуть нам скарги», - сказав міністр.

Також Митник повідомив, що МОЗ підготувало і свої пропозиції щодо контролю реклами лікарських засобів: «В нас уже готові зміни до закону про рекламу - ми пропонуємо посилити контроль та відповідальність за рекламу ліків».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus